Zelenszkij szerint a háború már ellenünk is zajlik

2024. március 21. 22:01

Az ukrán elnök azt is „meghatározta”, hogy mire kell fordítani a befagyasztott orosz pénzeszközöket.

2024. március 21. 22:01
Volodimir Zelenszkij

Nyitókép: VIACHESLAV RATYNSKYI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Teljes egészében fel kell használni az uniós bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz pénzeszközöket Ukrajna támogatására, az agresszornak ugyanis a legmagasabb árat kell fizetnie a háborúért – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön, a brüsszeli EU-csúcson videókapcsolaton keresztül elmondott beszédében. Az Európai Tanács által közreadott beszédben az ukrán elnök kijelentette: a befagyasztott orosz vagyont védekezésre és helyreállításra kell felhasználni, és fegyvereket kell vásárolni belőlük „az orosz terror megállítására”.   

Oroszországnak éreznie kell a háború valódi árát és az igazságos béke szükségességét” 

– fogalmazott. Az ukrán elnök kijelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök rendszerének veszítenie kell az Ukrajna elleni háborúban. A háború ugyanis nemcsak Ukrajna ellen, hanem 

mindannyiunk ellen, az önök országai ellen is, egész Európánk és az európai életforma ellen zajlik” 

– mondta. Ez létkérdés. Európában sehol sem szabad érvényesülnie az erőszaknak – emelte ki. Közölte, Ukrajna nagyra értékeli a védelme számára biztosított támogatást, a meglévő légvédelmi rendszerek azonban nem elegendőek ahhoz, hogy Ukrajna egész területét megvédjék az orosz terrortól. El kell érni, hogy Putyin elveszítse az ukrán égbolt birtoklásáért vívott harcát, és ha ez megtörténik, akkor az elbitorolt ukrán földet is elveszíti – hangsúlyozta.

(MTI)

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. március 22. 12:17
A jégcsákány a föld bármelyik sarkába odaér.
nurszultan
2024. március 22. 11:06
Akármennyi lóvét tett is el a kis Krivoj- rogi majom, akkor sem lennék a bőrében. Ez a gyökér 2 éve nem tudott egy jót aludni sem, kokain mellett folyton attól rettegni, hogy az szbu egyik osztaga bármikor rátörhet?!... azt fogja kapni, amit érdemel. A világnak az aj jó, ha minél előbb. De, a legfőbb emberei, mint mihajlo podoljak vagy alekszej danilov( nem alekszij!!) és kirill budanov is kéretik szorosan mellé...
irondome
2024. március 22. 10:23
Nyeljen el a föld, elevenen szállj alá a pokolba te világszédítő varázsló, az ukrán népet szétverő, Európa-emésztő tömeggyilkos!
laurahann
2024. március 22. 10:09
Alig várja a büdös drogos náci, hogy érkezzen a lóvé. Nem adnék pénzt a kezébe. Mondja meg mire van szüksége. Bár mondjuk, az eszközöket, fegyvert is eladják. Nyomorult maffia kolónia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!