Egész Európa arról beszél, mi történt Brüsszelben

2024. április 17. 08:52

Nem találni olyan meghatározó nyugati lapot, amely ne számolt volna be a békepárti és migrációellenes NatConról, igaz, egyes baloldali portálok a tények ellenére sem akarták elengedni saját narratívájukat.

2024. április 17. 08:52
null

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

Felsorolni is lehetetlen, hány lap nyomtatott és online kiadása foglalkozott a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciájával (NatCon), amelyet Brüsszel baloldali városvezetése az Európa számos nagyvárosában ártatlan embereket brutális kegyetlenséggel megtámadó antifa aktivistákkal szövetségben akart ellehetetleníteni – sikertelenül. A belga bíróság megsemmisítette a békepárti és migrációellenes esemény leállításáról szóló végzést, így a terveknek megfelelően tarthat beszédet Orbán Viktor magyar kormányfő és Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnök.

Természetesen a baloldali sajtó a maga narratívája szerint számolt be a történektől, a Kurier nyomtatott példányaiban például azt írják, a rendőrség feloszlatta a NatCont – ami egyetlen pillanatig sem volt igaz.

Nem az osztrák lap az egyetlen, amelyik megpróbálta teljesen átértelmezni a valóságot: a Politico például egyértelműen a városvezetés forgatókönyve alapján számolt be a történekről, belsős információk felhasználásával erősítve a narratívát, az Il Foglio pedig nemes egyszerűséggel azt közölte, hogy véget ért az esemény.

De a The Guardian is nagyot futott: a portál azt állította, a rendőrség azért nem zárta le a teljes konferenciát, mert megriadt a kameráktól, Orbán Viktor pedig úgy érkezett meg a NatConra, mint Vlagyimir Putyin szövetségese.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:44
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­k­ ­­v­á­r­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Zétqró kalapincs
2024. április 18. 18:53
Mocsadék fasiszta liberálnáci xarfaxúak megmondják ki mit mondhat! Ők eldöntik maguk között miről lehet beszélni és miről nem. Aztán majd jön a könyvégetés, pogromok, és voilà már kész is a koncentrációs tábor Hau ab köcsögök!
Tommaso
2024. április 18. 11:19
A Magyarországon a szólás-, és sajtószabadságot másfél évtizede páros láppal tipró FIDESZ igazságtalanul általánosit egyetlen város egyetlen kerületének egyetlen politikusa által hozott vitatható döntésből, és kritikáját kiterjeszti az egész Európai Unióra. Teljesen alaptalanul, hiszen nemcsak a Momentum, hanem számos liberális és baloldali párt is elitélte a brüsszeli kerületi polgármester téves határozatát. Amit egy Brüsszeli Biróság másnap meg is semmisitett, igazolva azt, hogy Nyugat-Európában - Orbanisztánnal ellentétben - MŰKÖDIK A JOGÁLLAM.
macskusz-4
2024. április 17. 19:53
Egyesült a marxizmus és az iszlám.A Soros terv szerint. Ezt nyáron követi a korán szerinti buziverés. De ,hát mindig vannak áldozatai a balos forradalmaknak. (Dr.Szulejmáni)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!