Kómába esett a 13 éves francia lány, akit muszlim fiatalok az öltözete miatt vertek félholtra

2024. április 12. 06:58

Több, diákok körében elkövetett erőszakos támadás is megrázta Franciaországot az elmúlt napokban, egy másik esetben egy 15 éves fiút vertek halálra.

2024. április 12. 06:58

Fotó: Riccardo Milani/Hans Lucas via AFP

Két erőszakos iskolai incidens is megrázta a francia közvéleményt az elmúlt héten. Előbb a dél-franciaországi Montpellier-ben egy csapat fiatal tinédzser egy 13 éves lányt bántalmazott brutálisan, az áldozat kómába esett, a hatóságok szerint csodával határos, hogy életben maradt – írja az Ynetnews.

A jelentések szerint a súlyos támadást muszlim gyerekek követhették el, akik azért kritizálták a lányt, mert véleményük szerint „nem volt eléggé muszlim a ruházata”.

A lányom használ egy kis sminket, a rátámadó pedig hidzsábot visel. Azzal vádolta, hogy nem hisz az iszlámban. A lányom európai stílusban öltözködik, ami számos sértést, támadást és becsmérlő megjegyzést váltott ki ellene. Annak ellenére, hogy mi magunk is muszlimok vagyunk”

– mesélte az áldozat édesanyja.

A támadók közül két fiút és egy lányt elfogtak a hatóságok, akik a nyomozás során elismerték bűnösségüket, most gyilkossági kísérlet vádjával nézhetnek szembe. A rendőrségi nyomozás kitért rá, két éve más gyerekek már bántalmazták a lányt, mert az „kevésbé iszlám módon” viselkedett és öltözködött, emiatt a közösségi oldalakon uszító felhívásokkal terjesztették a lány képeit, hogy erőszakolják meg a tinédzsert.

Csütörtökön Párizs egyik külvárosában egy 15 éves fiút támadt meg öt agresszív tinédzserből álló banda. A brutális kegyetlenséget követően a fiú a kórházba szállítás ellenére belehalt sérüléseibe. A francia média szerint a konfliktus egy lánnyal való kapcsolat miatt robbant ki, akinek a bátyja nem támogatta az ismerkedést. A testvér a barátaival rátámadt a fiúra, aki az életével fizetett.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. április 13. 02:25
" Melltartóban, apró nadrágjába nyúlt Fésűs Nelli lánya origo.hu "
aragorn-2
2024. április 12. 17:12
A töketlen franciák, mint a címeres birkák csak tűrik ezt a kataklizmát. Már több lesz a muszlim, mint az őshonos francia. Köszönjék meg annak a buzi makaróninak. Ez a fasz inkább azzal törődik, hogy nehogy elessen az ukrajnai tortaszeletből, de a népével nem foglalkozik. Mi van a franciákkal? Kómába estek? Birkák!
Kybon
2024. április 12. 10:59
Európa egész jól halad egy 2000 évvel ezelőtti arab ókorba. ...
Mandiner444hu
2024. április 12. 10:29
E hét szerdáján arabruhás katonakorú muzulmán férfiak vonultak tüntetően tömegesen Budapest utcáin. Erről miért nem írtok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!