Küszöbön a felkelés Amerikában, szállingóznak Trump köré a fasiszták – rémüldözik egy francia elemző

2024. április 26. 17:47

Marlène Laruelle szerint ha Trump megnyeri a választásokat, akkor stábja egy alapos tisztogatást fog végrehajtani az államapparátusban.

2024. április 26. 17:47
Former U.S. President Donald Trump  Makes An Announcement At His Florida Home

Nyitókép: TIMOTHY A. CLARY / POOL / AFP

Az Egyesült Államokban autoriter fordulattól tart Marlène Laruelle francia történész, aki vasárnap a bécsi Burgtheaterben tartott előadást – olvasható a Der Standard cikkében, amelyet a HVG szemlézett. „Ha Trump elveszíti a választást, felkelés várható” – fogalmazott az elemző, aki szerint Trump környezetében vannak olyanok, akik megfelelnek a fasizmus definíciójának. Laruelle szerint, ha Trump megnyeri a választásokat, akkor stábja egy alapos tisztogatást fog végrehajtani az államapparátusban, és 

ebben az esetben jöhet a tekintélyelvű fordulat.

Az elemző úgy véli, a republikánus törvényhozók többsége nem oroszbarát, mégis könnyen előfordulhat, hogy leállítják az Ukrajnának szánt támogatásokat, és azt az európaiakra bízzák. Az EU ezek után kettészakadhat, mivel egyes kormányok inkább a washingtoni álláspontot követnék, mások ellenben kitartanának Kijev mellett.

 


 

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 28. 16:22
Idén Putyin egészen biztosan nem avatkozik be a választási kampányba. Miért is tenné? Hiszen két 80 körüli, (különböző okokból, de) abszolút alkalmatlan közül kerül ki a győztes. Bárki lesz is az elnök, az Orosz Birodalom lesz a nyertes.a A NYUGATNAK a következő négy évre új vezető után kell néznie. Orbán azonnal jelentkezett, de csak egy szavazatot kapott. Azt is Felcsútról.
Tommaso
2024. április 28. 13:05
Idén Putyin egészen biztosan nem avatkozik be az amcsi választási kampányba. Miért is tenné? Hiszen két 80 körüli, abszolút alkalmatlan közül kerül ki a győztes. Ezért bárki lesz is az elnök, az Orosz Birodalom lesz a nyertes.
polárüveg
2024. április 28. 12:49
Rémüldözhet a globálnyikov: a patrióta politikust nacionalistának, a nacionalistát pedig náci fasisztának csúsztatják. Nem elég hatásosan tanították meg Trumpot arra, hogy hogy kell fellépnie ahhoz, hogy ne csaklizzák el a választást és a kormányzást?
kbs-real
2024. április 27. 09:47
" vannak olyanok, akik megfelelnek a fasizmus definíciójának" A Komintern-féle deffiníciónak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!