Mateusz Morawiecki: Az EU a hanyatló Római Birodalmat idézi

2024. április 26. 11:30

„A növekedést választjuk, de nem utasítjuk el a gyökereinket” – fogalmazott a volt lengyel miniszterelnök.

2024. április 26. 11:30

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Az Európai Unió egyre jobban hasonlít a hanyatló ókori Római Birodalomra, ahol fertőzések pusztítottak, tombolt a migráció, nem foglalkoztak a védelemmel és a bürokrácia vette át az irányítást – mondta Mateusz Morawiecki pénteken Budapesten a CPAC Hungary konferencián.

Ezt is ajánljuk a témában

A volt lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: bár ez nehéz választás, de ha Európát ismét működőképes otthonná akarjuk tenni, a jólétet, a gyors GDP-növekedést, valamint a védelmi politika erősítését kell előtérbe helyezni a klímapolitikára fordított óriási összegek helyett.

A növekedést választjuk, de nem utasítjuk el a gyökereinket.

Hiszek abban, hogy a konzervativizmus olyan pozitív és modernizáló erő, olyan koncepció, amely a jövőre vonatkozik, ugyanakkor fontosak számára a hagyományok, a keresztény értékek” – fogalmazott Mateusz Morawiecki.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 26. 22:58
A bukott lengyel ex-miniszterből a nép által leszavazottak keserűsége beszél. Pedig éppen Lengyelországban jó irányba változtak a dolgok. Az orbánira hajazó pártálllami uralom és túlsúly helyett a jogállamiság tért vissza.
Tommaso
2024. április 26. 22:57
A NŐVERŐ FIDESZES, a Vak komondoros, újra polgármester lesz júniustól. Ez egy ilyen ország. Ilyen ez az ORBÁN vezette ország.
Tommaso
2024. április 26. 22:55
A magyar ügyekben abszolút tájékozatlan nemecsekerno-007 nem tud arról SEM, hogy szabad és fair választásokon DEMSZKYT ÖTSZÖR választották meg. És ehhez nem kellett átirnia a választási szabályokat, mint a GECI ORBÁN-nak.
Tommaso
2024. április 26. 22:54
Milyen ALJAS EMBEREK szervezte választás az olyan, ahol a választási verseny szabályait az egyik induló versenyző ( = párt) határozza meg, persze saját magának aránytalanul, elfogultan kedvezően. Képzeljük el egy olyan olimpiát ahol a szabályorról egyedül az USA dönt, és a döntéshozatalból a többi, majd 200 országot kihagyják. Mindig az amerikai sportolók kapnák a legkedvezőbb pályabeosztást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!