Nyugati fegyvereket szállító vonatot semmisítettek meg az orosz erők – állítja az orosz védelmi minisztérium

2024. április 26. 20:28

A tárca szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza.

2024. április 26. 20:28

Nyitókép: Illusztráció / MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében – közölte pénteken az orosz védelmi tárca. A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában közölt összesítés értelmében az ukrán hadsereg 

a harci érintkezési vonal mentén több mint ezer halottat és súlyos sebesültet veszített.   

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett egy gyalogsági harcjárművet, 15 páncélozott harcjárművet – közülük 13-at az avgyijivkai frontszakaszon tettek üzemképtelenné -, nyolc páncélozott szállítójárművet – mindet Avgyijivka körzetében találták el-, öt amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, Vilha sorozatvetők két lövedékét, három francia gyártmányú HAMMER irányított légibombát, továbbá 193 drónt. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást.  

(MTI)

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. április 27. 08:26
Ma reggelre megint lekapcsoltak 4 hohol erőművet, pontos lokációk és helyi videók még nincsenek, de Lemberg régióban is van egy, a hohol energiaszolgáltató már adott ki közleményt. Ja, és a sztríi gáztároló is megint kapott. Sztem ennek a lövése már nem a hoholoknak szól hanem a zejunak. 17 milliárd m3-es tároló amit gyakorlatilag a zeju használ(t). A nyáron ebbe már aligha lesz töltve bárhonnan bármi.
Patika
2024. április 27. 04:28
Jobb és könnyebb is így... (nindenkinek)
2024. április 27. 01:08 Szerkesztve
Isten malmai ( is ) lassan, de biztosan őrölnek, Putin és az oroszok meg a végrehajtók...a világnak nincs igénye ezekre a fasiszta fajzatokra...nyugalmas, békés és ukrán mentes életet szeretne minden normális ember....
konyvtaros-0
2024. április 26. 23:22
“Intel”. Azt meg megvarom,hogy az usa “korlatlan eroforrasaival” ki fog harcolni ha elfogynak a frontrol az ukranok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!