Trump egyre népszerűbb a spanyol ajkúak körében, miközben Biden szinte könyörög a szavazatukért

2024. április 17. 17:38

Biden szerint a spanyol ajkúak jelenthetik a választáson a mérleg nyelvét.

2024. április 17. 17:38

Nyitókép: SAUL LOEB és TIMOTHY A. CLARY / AFP

Joe Biden a múlt hónapban meglátogatott egy mexikói éttermet az arizonai Phoenixben, ahol szinte könyörgött a tömegnek, hogy támogassák őt a kampányban – számolt be cikkében a The Hill.

Nagy szükségem van önökre, szükségem van a segítségre. Nagyrészt önök az okai annak, hogy le tudtam győzni Donald Trumpot”

– idézte a portál az elnököt. A cikk szerint Biden támogatottsága a spanyol ajkúak – különösen a fiatal latin férfiak – körében meglehetősen mérsékelt, és egyes felmérések szerint veszített a támogatottságából ezen kulcsfontosságú demokrata szavazóblokk körében. Ugyanakkor Trump a jelek szerint egyre nagyobb támogatottságot élvez a spanyol ajkúak között.

Két felmérés is az erősődő Trumpot támasztja alá

A New York Times/Siena College e héten megjelent felmérése szerint Biden 50 százalékos támogatottsággal rendelkezik a spanyol ajkúak körében – ami történelmileg alacsony egy demokrata esetében. Eközben Trump támogatottsága 41 százalékra nőtt, 

ami egy republikánus esetében a magasabb tartományban van.

A múlt héten az Axios/Ipsos felmérése szerint Biden támogatottsága a spanyol ajkúak körében az elmúlt három évben 12 százalékponttal, 53 százalékról 41 százalékra csökkent. Bár Trump támogatottsága még mindig alacsony, 32 százalékos, a volt elnök a 2021-es felmérés óta mintegy 8 százalékot lépett előre.

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:49
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­ö­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­­k­­­ ­v­­á­­r­­n­a­­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
llnnhegyi
2024. április 20. 20:21
Biden háborús uszító provokáló gyűlöletkeltő emberellenes aljas gonosztevő fostalicska.
Kovács Ubul
2024. április 17. 18:35
A mérleg nyelve: "a legnagyobb cigány népességaránnyal rendelkező 25 településen a Fidesz mindenhol legalább 85 százalékot ért el, de a legtöbb helyen tízből kilenc szavazatot is megkapott. A 100 legnagyobb cigány népességarányú településen a Fidesz átlagosan 81 százalékot ért el"
Csigorin
2024. április 17. 18:16
olyan ez mint amikor azok akik felfele nyomakodnanak a tomott buszra orditanak hogy menjen beljebb van meg hely majd amint feljutott mar kifele ordit hogy ne lokdosodjon, nem latja hogy mar nincs hely, varja meg a kovetkezot akik mar bevandoroltak es mar allampolgarsaguk is van, azok mar nem akarnak tobb bevandorlot :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!