Egyedül rontott neki egy orosz „teknőstank” az ukrán állomásnak, aztán elszabadult a pokol (VIDEÓ)

2024. május 21. 07:08

Az orosz-ukrán háború elmúlt hónapjaiban váratlanul feltűntek a harctéren az úgynevezett orosz „teknőstankok”.

2024. május 21. 07:08
Evacuation of people from Mariupol

Nyitókép: Leon Klein/Anadolu Agency via Getty Images


Az utóbbi hetekben egyre gyakrabban szerepelnek a haditudósításokban a „teknőstank” elnevezésű harcjárművek, amelyek masszív vaslapokból álló tetővel rendelkeznek. Egyelőre nem tudni pontosan, mennyire hatékonyak ezek az improvizált fejlesztések, de az oroszok előszeretettel alkalmazzák őket – írta meg a Portfolio.

Feltételezések szerint, a vaslapok leggyakrabban a jármű tetején utazó katonákat védik a kisebb pusztításra képes fegyverek találataitól. Azonban a közelmúltban már számos ilyen kilőtt járművet láttak, így nyilvánvaló, hogy a plusz védelmi borítás sem nyújt tökéletes védelmet.

Ennek ellenére az orosz csapatok továbbra is előszeretettel használják ezeket a járműveket a csatamezőn.

A most közzétett felvételen látható, hogy egy ismeretlen járművet rejtő „teknőstank” nagy sebességgel nekiront az ukrán állásoknak, ráadásul a nyílt terepen. Az eszköz elején aknamentesítő szerkezet van felszerelve. Az akció azonban kudarcba fulladt. Nem a harcjárműre eszkábált keret hibájából, hanem mert az aknamezőre futnak, és egymás után több robbanás is éri a járművet, amit nem bír el szerkezet.

A jármű ezután megáll, és legalább egy katona elhagyja azt. Ekkor egy újabb robbanás következik, ami már valószínűleg az ukrán védők lövése okozott.

Az oroszok eddig főként a Donyecktől nyugatra található frontvonalakon használták ezt a technológiát, a mostani akció pontos helyszíne ismeretlen.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2024. május 28. 19:07
Nem zavar senkit, hogy nem is Teknősbéka harci jármű van a videón?!
NokiNokedli
2024. május 28. 18:28
Vótmá!
alexandrosz-2
2024. május 21. 18:26
Szar hohol zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a hohol, meg a zsidó.
Silcon
2024. május 21. 11:29
Volt vagy öt robbanás, gyors egymásutánban, ez így az aknamentesítőnek is sok. Aknamezőn talán nem padlógázon kéne menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!