Frank Füredi: Vajon belülről fogják meghódítani a nyugati civilizációt?

2024. május 20. 08:16

A jelenlegi kulturális háborúk alatt a nyugati világ sosem látott nyomás alatt áll, hogy ne csak a vallásától, hanem minden történelmi eredményétől is elforduljon.

2024. május 20. 08:16
null

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A híres magyar politikai gondolkodó, Frank Füredi a saját oldalán tett közzé egy elemzést arról, hogy az erkölcsi leszerelés folyamatának felgyorsulása mára elérte azt a pontot, hogy nyugati civilizációt az a veszély fenyegeti, hogy belülről fogják meghódítani.

Az erkölcsi leszerelés alatt olyan kulturális irányzatot értek, amely egyes esetekben tudattalanul, más esetekben tudatosan arra törekszik, hogy aláássa és kifejezetten elutasítsa a nyugati világ civilizációs jellemzőit

– írja a szerző.

Füredi szerint ezt a folyamatot egy olyan maró impulzus hajtja, amely megpróbálja civilizálatlanná tenni a civilizált viselkedés egykor normálisnak tekintett formáit, és amely egyszer s mint elrontja és megbélyegzi a nyugati társadalmak történelmi eredményeit.

Példaként kiemeli a legutóbbi Eurovíziós verseny során Malmőben kibontakozó groteszk látványt, amely a civilizálatlan durvaság megnyilvánulása. A tömeg nemcsak rosszul viselkedett, hanem az izraeli énekes kifütyülésén keresztül egyszer s mint aláhúzták érzelmi kötődésüket egy olyan ügy mellett, amely buzgón ellenzi a Nyugat civilizációs teljesítményét.

Frank Füredi szerint a jelenlegi kulturális háborúk alatt a nyugati világ sosem látott nyomás alatt áll, hogy ne csak a vallásától, hanem minden történelmi eredményétől is elforduljon.

Meglátása szerint ezért van az, hogy az úgynevezett nyugati tudomány, a nyugati racionalitás (beleértve a nyugati matematikát), a nyugati filozófia és politikai eszmék mind támadás alatt állnak. Ezeket a támadásokat a domináns elit bátorítja, akik nincsenek felkészülve arra, hogy megvédjék civilizációjukat és visszavágjanak. 

Az erkölcsi leszerelésre való hajlandóságuk példátlan a nyugati civilizáció történetében. 

Valójában nem kellett megnyitniuk a kapukat a barbárok előtt, mert a nyugati civilizáció legelkeseredettebb ellenségei belülről jönnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­e­x­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
atti64
2024. május 20. 13:11
A KÉPEN 4DB PATKÁNY LÁTHATO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEM EMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
istvanpeter
2024. május 20. 10:44
Nagyon úgy tűnik, hogy az emberiség már nem lesz képes kitölteni azt a három-négymilliárd évet, ami a bolygó életéből még hátra van.
europész
2024. május 20. 10:08
Europanak meszeltek.A patkanyhad mer belulrol ragja Europa testet.Europa agya mar nem csak hogy nem tud vedekezni de mar nem is akar mert mar elhagyta az akaratereje.Mar csak az lmbtq jogok erdeklik meg a hasonlo marhasagok.Lassan a kezet a labat is onkent levagja es csak annyi ereje marad,hogy a nyaktilo ala hajoljon,hogy a fejet is levagjak.Szomoru a jovo.A valasztasok sem valoszinu,hogy meghozzak a vart fordulatot.Szkeptikus vagyok.Csak remenykedni tudok,hogy talan tevedek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!