Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyíltan bevallotta a szélsőséges radikális ellenzéki merénylő, hogy politikai okok miatt lőtte meg Ficót (VIDEÓ)

2024. május 15. 20:24

„Nem értek egyet a kormány politikájával” – mondta a merénylő.

2024. május 15. 20:24
null

Nyitókép: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. Sajtóinformációk szerint Robert Fico szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

A TA3 által közzétett videón hallani, hogy öt lövés dördült el.

Sajtóértesülések szerint a Fico elleni merénylő az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa lehet. Később a Progresszív Szlovákia cáfolta azokat a híreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Azt is hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között.

Határozottan elítéljük a szörnyű tettet” – tették hozzá.

Azóta megszólalt a Fico elleni merénylet elkövetőjének fia is. Állítása szerint fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és hogy miért történt ez az egész. Arra a kérdésre, hogy gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte:

Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok”.

Új videó került elő a merénylőről

Az Új Szó kiszúrta, hogy a Markíza egy rövid videót tett közzé, amelyet röviddel Juraj C. őrizetbe vétele után vettek fel.

Ebben a támadó arról beszél, egy hónappal ezelőtt döntötte el, hogy merényletet követ el Fico ellen.

„Nem értek egyet a kormány politikájával. A médiát felszámolják, miért támadják az RTVS-t? Miért rúgták ki Mazakot?” – kérdezte a videóban.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. május 16. 10:30
Conduct Kon dugtál ÁVH-s édes anyáddal? És azt mondta hogy nem tudsz jól dugni. Menjél és lőjél le valakit, nálatok ez a megoldás, meg a kötés, a fejeden!
Skywalker_bp
2024. május 16. 08:44
Miért hallgat a Mandiner a szlovák merénylő keményvonalas jobboldali kötődéséről? Az nem illene a rogáni mesébe? Hiszen Rabint is balos tüntető lőtte le. Annyira balos volt, hogy tőle már nem volt jobbra.
Skywalker_bp
2024. május 16. 08:39
@balbako - így igaz. A Mandiner a magyar magyar közötti gyűlöletkeltés, a honfitársaink dehumanizálása (moslék, Poloska Peti) és a társadalmi béke ellehetetlenítésének adófizetői pénzből fenntartott eszköze.
Skywalker_bp
2024. május 16. 08:35
Akkor Cintula az oroszbarátsága okán nem értett egyet Fico politikájával? Slovenski branci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!