Nekiment Von der Leyennek a lehetséges új beosztottja

2024. május 13. 08:32

Élesen kritizálja a zöldpolitika irányítására hajtó Teresa Ribera a szerinte megalkuvó bizottsági elnökasszonyt, nem is akármiért.

2024. május 13. 08:32
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitóképen: Ursula von der Leyen (fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az EU következő zöldügyi biztosa lehet majd Teresa Ribera, aki a mostani európai bizottsági elnök, Ursula von der Leyen elleni éles kritikával kezdte megszólalását.

Ribera a Politicónak adott interjút, amiben kifejtette: Von der Leyen szerinte hatalmas hibákat követett el a klímapolitikájában.

Teresa Ribera, aki jelenleg Spanyolország baloldali miniszterelnök-helyettese, 

kikelt az ellen, hogy Von der Leyen együttműködik a „szélsőjobbal” és „enyhíti a zöld irányelveket”,

 ami szerinte a beletörődés, a rezignáció politikája, és ami „súlyosan árt az európai érdekeknek”.

A spanyol politikus szerint nem lehet pazarolni az időt, nem lehet lelassítani a zöld átállást. Ribera Spanyolországban is felelt a zölt átállásért, és amennyiben a következő ciklusban ő kapja meg az európai bizottsági illetékes posztot, akkor azért felel majd, hogy az egyes tagállamok átültessék saját gyakorlataikba az EU zöld átállását, a Green Deal programot.

A Politico emlékeztet arra, hogy az idei európai választáson éppen az EU-s zöldpolitika ellen kampányoló jobboldali pártok fognak előre törni, és Von der Leyen az előző hónapban azt mondta, kész az együttműködésre a pártcsaládjaikkal a zöldpolitika megvalósítása érdekében.

„Nem szeretem, nem osztom ezt, szerintem ez egy hatalmas politikai és gazdasági hiba” 

– kommentálja most Ribera a német politikus együttműködési hajlandóságát. Hozzáteszi: „Az elfogadhatatlant nem lehet elfogadni”.

Ribera úgy látja, az EU Green Dealjét minden egyes döntésbe be kell építeni, sőt úgy véli, egy olyan „szuperbiztos” kellene Brüsszelbe, aki összefogná a klímaügyeket, az energiát és a környezetvédelmet.

A spanyol politikus dühös amiatt, hogy az Európai Néppárt elkezdte az európai gazdák érdekeit nézni és emiatt visszavett a környezetvédelem támogatásából. Szerinte akik a Green Dealt támadják, azok tudatosan hazudnak. 

Ribera hozzányúlna az EU közös agrárpolitikájához is,

 ami szerinte arra kényszerítette a gazdákat, hogy minél többet termeljenek, ami viszont több műtrágya használatával járt, ez pedig a környezetet terhelte meg.

A Politicónak nyilatkozó klímaaktivisták nagyon örülnének Ribera új pozíciójának.
 

 

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2024. május 13. 12:20
Ezek egymást is ott nyírják ahol tudják. Igazi viperafészek!
falcatus-2
2024. május 13. 10:45
tikkadt-szocske 09:50 "Talán nem is az a legnagyobb baj, hogy minden Zöld elmeorvosi eset és gyors pusztítást okoz . Hanem az, hogy közben a Föld megmentőjének képzelik magukat...." no, azért megvan bennük az a képesség, hogy aszerint aggódjanak, miszerint fizetik őket.
P_F_Juli
2024. május 13. 10:22
Úgy látszik, az EP-ben is jelentkeznek az új "megváltók", akik közül egyikük most éppen Teresa Ribera "jelmezébe" öltözött. Ursula ha újrázni szeretne, nagyon fel kell kötni az alsóneműt, mert láthatólag gyorsan a sarkára fognak taposni.
balbako_
2024. május 13. 09:43
Nem tudom, de a hülye szó fokozása hülyébb és zöld politikus. Ezek azon a szinten vegetálnak, hogy odaragasztják magukat a betonhoz és műtéttel kell róluk a betont leválasztani. Ezekhez képes még UvL is észlény. (De csak ezekhez képest!!!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!