Elhunyt Kállai Ferenc

2010. július 12. 15:53

Életének 85. évében vasárnap elhunyt Kállai Ferenc Kossuth-díjas érdemes művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, a Nemzet színésze - közölte a Magyar Színház. Számtalan színházi szerepe mellett olyan filmes alkotásokban szerepelt, mint például A tanú, A legényanya, a Sátántangó és az Üvegtigris, a Macskafogóban pedig Bob Poljakoffnak kölcsönözte hangját.

2010. július 12. 15:53

Kállai Ferenc a Nemzeti Színház örökös tagja volt. A Krampner Ferenc néven Gyomán, 1925. október 4-én született színész, rendező, főiskolai és egyetemi tanár egy időben országgyűlési képviselő is volt. Számtalan színházi szerepe mellett olyan filmes alkotásokban szerepelt, mint például A tanú, A legényanya, Sátántangó, 6:3 avagy, Játszd újra Tutti, Üvegtigris, a Macskafogóban pedig Bob Poljakoffnak kölcsönözte hangját. 2000-től a Nemzet Színésze. A színművész temetéséről később intézkednek.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. július 12. 18:58
Egyre kevesebb ilyen NAGY SZINÉSZ van sajnos.
Abhandzara Ottó
2010. július 12. 17:35
Hatalmas színész volt. Miután ma meghallottam a szomorú hírt, meg is néztem a Tanút, századszorra kb. Isten nyugosztalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!