Shakespeare három dimenzióban

2010. szeptember 08. 13:52

Elkészült a nagy drámaíró háromdimenziós arcrekonstrukciója, mely állítólag az első valóban valósághű Shakespeare-ábrázolás lehet.

2010. szeptember 08. 13:52

Brit tudósok három dimenziós technológiával rekonstruálták William Shakespeare arcképét. A készítők szerint ez az első valósághű portré, melyet a dráma forradalmáráról létrehoztak.

A rekonstrukció szeptember 13-án fog bemutatásra kerülni a History Channel tévécsatorna Death Masks nevű műsorában. A  Daily Mail szerint a portré nagyban különbözik a megszokott Shakespeare-portréktól, Stuart Clark programigazgató kifejtette: „Az igazságügyi szakértői vizsgálatok meglepő eredményt hoztak. Szilárd antropológiai és történelmi bizonyítékaink vannak arra nézve, hogy a háromdimenziós modell lehet Shakespeare első valósághű ábrázolása”.

A csoport korábban elkészítette már Napóleon, George Washington és Abraham Lincoln arcképeinek rekonstrukcióját is. A különbségek itt is igen jelentékenyek, Washington portréja egyáltalán nem hasonlít a dolláron látható arcra. Caroline Wilkinson igazságügyi antropológus ugyanakkor azt állítja: az új ábrázolás és az ismert képek közt igenis sok egyezés fedezhető fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!