Nemcsák még nem árulhatja el a terveit

2011. július 29. 10:35

Nemcsák Károly, a József Attila Színház új igazgatója hétfői hivatalba lépése előtt elmondta: a teátrum pénzügyi átvilágítása legalább egy hetet vesz igénybe, a társulattal is csak ezt követően beszélhet.

2011. július 29. 10:35

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a pályázati kiírásban megállapított 120 millióval szemben 197 millió forint hiánya van a József Attila Színháznak. Az átvilágítás után derül ki, valóban ennyiről van-e szó, mondta Nemcsák Károly, aki még nem döntött, nyilvánosságra hozza-e pályázatát. A Jászai Mari-díjas színész állítólag együtt pályázott feleségével, Darvasi Ilona állítása szerint azonban férje egyedül pályázott, ő pedig továbbra is a soproni színház igazgatója szeretne az is maradni. Darvasi elmondta: a pályázatban a többi támogató között szerepelt.

Februárban a városvezetés arra kérte Méhes László igazgatót, hogy a következő idényre ne kössön szerződéseket, de Méhes elveszítette a városvezetés bizalmát és távozott, a helyére megbízott ügyvezető igazgatóként került Koltay Gábor. Őt június 8-án, azonnali hatállyal mentette fel tisztségéből Tarlós István főpolgármester, amiért állítólag indokolatlan szerződéseket kötött a színház dolgozóival. Ezek után írta ki az új pályázatot a városvezetés, majd - figyelmen kívül hagyva azt a sorrendet, amelyet a pályázatokat értékelő szakmai bizottság állított fel - Nemcsák Károlyt nevezte ki színházigazgatónak. Nemcsák hétfőn lép hivatalba.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. július 31. 11:55
Gyerünk Vágási Feri, mutasd meg!
marko11
2011. július 30. 22:24
A kultúra területéről nem ugrik be egyetlen normális döntés sem. Alföldi a helyén! Szőcs Géza a helyén!? (Jó! Tudom, ez Tarlós sara!) A ker.tévék pedig változatlan "színvonalon." Eszembe jutott egy (=1) jó döntés. A Magyar Rádióban megszűnt az emeregyezés!
Honfi-fi
2011. július 29. 12:55
Egyáltalán nem szimpatikus a titkolózás, hogy miről is szól a pályázat. Egyértelmű, hogy kirugják a jelenlegi színészeket, mert bármilyen más verzió létezne, azt simán nyilvánossságra lehetett volna már hozni. Csak ebben az egy esetben van értelme a titkolózásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!