Csoportos elbocsátás a József Attila Színházban

2011. augusztus 12. 10:55

Az augusztus elsejével igazgatónak kinevezett Nemcsák Károly bejelentette, 59 fős csoportos létszámleépítést tervez a színházban. Azok a színészek, akikkel sikerül megállapodni, vállalkozóként tovább játszhatnak.

2011. augusztus 12. 10:55

Nemcsák Károly augusztus óta vezeti a színházat, most pedig csoportos létszámleépítést tervez. Elmondta, a színház előző igazgatója 89 szerződést kötött a következő évadra, közülük a mostani leépítés 59 dolgozót érint, ez azonban nem jelenti azt, hogy közülük senki nem dolgozik tovább a színházban. Azok, akik eddig játszottak az előadásokban, ha sikerül velük anyagilag is megegyezni, játszani fognak tovább - mondta Nemcsák.

A színház dolgozóinak tájékoztatására az igazgató augusztus 20. után hív össze társulati ülést, jelenleg a színház szervezési osztályának munkatársaival egyeztet arról, hogy a repertoár mely darabjait játsszák tovább. A Fővárosi Önkormányzat garanciát vállalt a színház adósságainak rendezésére és a végkielégítések kifizetésére, valamint hogy a színház előadásaira eddig vásárolt bérleteket visszaváltják. A teátrum befogadó színházként működik tovább, de néhány saját darab is színen marad, valamint premiert is terveznek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!