Csoportos leépítés a József Attila Színházban

2011. augusztus 11. 16:22

Ötvenkilenc színész alkalmazotti jogviszonyát szüntetheti meg a József Attila Színház ősszel. Nemcsák Károly elmondta, jelenleg a színház szervezési osztályának munkatársaival egyeztet arról, hogy a repertoár mely darabjait játsszák tovább. Az új évadot a Soproni Petőfi Színház segítségével indítják el.

2011. augusztus 11. 16:22

Ötvenkilenc színész alkalmazotti jogviszonyát szünteti meg a József Attila Színház csoportos létszámleépítéssel az új évadban. Nemcsák Károly igazgató az MTI-nek elmondta: ez nem jelenti azt, hogy közülük senki nem dolgozik tovább a színházban, többekkel vállalkozói szerződést köthetnek bizonyos előadásokra.

Nemcsák Károly elmondta, jelenleg a színház szervezési osztályának munkatársaival egyeztet arról, hogy a repertoár mely darabjait játsszák tovább. Az igazgató hozzáfűzte: abban az esetben tartják repertoáron adott előadást, ha mindenkivel meg tud egyezni, hiszen beugrásra nincs pénze a színháznak. A dolgozók tájékoztatására, a jelenlegi helyzet elemzésére augusztus 20. után társulati ülést hív össze az új igazgató, így az, hogy valójában hányan búcsúznak el a József Attila Színháztól, illetve hogy melyik darab marad műsoron, csak szeptember elején derül ki. Nemcsák Károly kiemelte, a Fővárosi Önkormányzat garanciát vállalt a színház adósságainak rendezésére és a végkielégítések kifizetésére - erről a hónap végén dönt a közgyűlés.

Az új évad októberben indul; Nemcsák Károly őszre és tavaszra tervez egy-egy saját bemutatót. A színház előadásaira eddig vásárolt bérleteket visszaváltják, és új bérleteket bocsátanak ki. Az új évadot a Soproni Petőfi Színház segítségével indítják el.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. augusztus 15. 07:51
"a Fővárosi Önkormányzat garanciát vállalt a színház adósságainak rendezésére és a végkielégítések kifizetésére - erről a hónap végén dönt a közgyűlés." tehát még nincs konkrét döntés, csak javaslat van
HattoryHanzo
2011. augusztus 14. 16:36
"Az igazgató hozzáfűzte: abban az esetben tartják repertoáron adott előadást, ha mindenkivel meg tud egyezni, hiszen beugrásra nincs pénze a színháznak." Miért is kéne a beugráshoz plusz pénz? Pont ugyanannyi színész kell a darabhoz, maximum nem ugyanazok. Ehhez meg pont annyi pénz kell, mint eddig. Meg mi az, hogy az új évadot a Soproni Petőfi Színház segítségével indítják el? Hogyan?
tevevanegypupu
2011. augusztus 12. 17:12
Nagy valoszinuseggel a Szinhaz es Filmmuveszeti Egyetemet kellene par evre bezarni. Tudom hogy szornyu, de az meg szornyubb, hogy evente annyi szinesz vegez es nem tudnak elhelyezkedni. Van nehany - nem feltetlenul a legtehetsegesebb - szineszno es szinesz aki mindenhol ott van, a csapbol is ok folynak az unalomig, elhasznalt ripacs a legtobb, es ezeket senki nem meri felreallitani..akkor meg minek a sok tehetseges oreg es fiatal szinesz, ha csak udvaros Dorottyat, Hernadi Juditot meg Eszenyi Enikot lathatja az ember?(-:
Honfi-fi
2011. augusztus 11. 18:03
Az 5-ös lottóm lenne ilyen tuti, ahogy korábban leírtam, hogy azért titkolózik a lakótelepi Terminátor, mert kirúgja a társulatot. Azért azt megnézném, hogy bele mer e nézni ezek után majd annak az 59 kollágéjának a szemébe, amikor közli velük az elbocsátásukat. De gondolom, lesz olyan jellembajnok, hogy csak 1 levelet küldet nekik, semmi személyes kontaktus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!