Boldog születésnapot, iPod!

2011. október 24. 12:51

Tizedik születésnapját ünnepli a zenelejátszás úttörője, a nyolcvanas-kilencvenes évek walkman mániáját lenyomó iPod, melyből még mindig több tízmilliót adnak el évente.

2011. október 24. 12:51

Tizedik születésnapját ünnepli az iPod, a XXI. század walkmanje, ami átalakította a zenefogyasztási, majd később a zenevásárlási szokásokat is, és lassan végleg kinyírja a hagyományos, fizikai adathordozóra épülő zeneipart - írja összefoglalójában az Index. A hordozható digitális zenelejátszó pontosan 2001. október 23-án került a boltokba.

Bár az Apple gyártmányának több vetélytársa is akadt, 2004-re már az amerikai piac 70 százalékát uralta az iPod. Az eladások igazán csak 2005-ben indultak be, a csúcsra 2008 karácsonyán ért fel a kütyü. Azóta lassan csökken népszerűsége, de még mindig évi 40 milliót adnak el belőle.

Az első generációs iPod mai szemmel nézve ormótlannak tűnhet: tízszer hét centis nagysága, közel két centis vastagsága mai szemmel nagynak számít. Az első gép flash memória helyett egy öt gigabájtos merevlemezzel dolgozott, apró fekete-fehér lcd-kijelzővel, és egy nagy, kerek, több irányba nyomkodható gombbal futott.

Az eredeti iPod-családból négy éve nem mutattak be új verziót.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. október 24. 20:23
Tudtommal a Creative-től lopták, de nem néztem utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!