Quimby videópremier a Titanicon

2012. április 20. 11:27

A Quimby, a Hangmás és Lajkó Félix videópremerjével várják pénteken a Titanic Filmfesztivál közönségét az A38 hajón. A fesztiválon idén nagy hangsúlyt kapott a zenei szekció: a zenés rövidfilmek után a José González egészen különleges élete című filmet mutatják be.

2012. április 20. 11:27

A Quimby, a Hangmás és Lajkó Félix videópremerjével várják pénteken a Titanic Filmfesztivál közönségét az A38 rendezvényhajón. A klipeket az a:normal sessions csapat készítette, amelynek alapítója Vandad Kashefi perzsa származású Magyarországon élő filmrendező. A két évvel ezelőtt indult projekt különleges zenei videókat hoz létre, amelyek az élő zenét előre megkomponált látványvilággal formálják egyedi alkotássá. A csoport olyan hazai zenészekkel dolgozik, akiket ritkán hallhat a közönség a tévékben és rádiókban. A pénteki premierre 19.30-kor az A38 rendezvényhajón kerül sor, amely idén először szerepel a Titanic Filmfesztivál vetítési helyszínei között. A nemzetközi filmmustra Rövidre vágva szekciójába az a:normal sessions új munkái közül válogatták be a Quimby, a Hangmás és Lajkó Félix közreműködésével készült videókat. A közönség az este során Vandad Kashefi filmrendezővel is megismerkedhet.

 
A zenés rövidfilmek után a José González egészen különleges élete című filmet mutatják be. Az argentin származású svéd zenészt három éven át követte a kamera, így a nézők szinte testközelből ismerhetik meg az énekes-gitáros művészt. Az argentin-kolumbiai zenészduó, a Lulacruza nyomában jár az Esperando el Tsunami című film, amelyet a fesztivál záró napján, szombaton este tűz műsorára az A38. A Kolumbiában forgatott produkció a francia Vincent Moon rendező-operatőr munkája. A 19. Titanic Filmfesztiválon különösen nagy hangsúlyt kapott a zenei szekció. Több turné-, illetve koncertfilmet vetítettek, köztük a Sigur Rós: Inni című, különleges technikával készült dokumentumfilmet és a Jonathan Demme rendezésében született Neil Young utazásai című produkciót. Emellett Szimler Bálint és Rév Marcell Kodály Method című zenei projektjéből is láthatott egy összeállítást a közönség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!