Tiszavirágzás Szolnokon

2012. június 12. 10:03

Zenés programok sokaságát, borok utcáját, hídi vásárt, valamint szabadtéri mozizást kínál a Tiszavirág fesztivál kedden kezdődő és a hét végéig tartó rendezvénysorozata Szolnokon.

2012. június 12. 10:03

A Tiszai hajósok terétől, a Sóház úton át egészen a Verseghy parkig ér majd a fesztivál területe, amelyet a látogatói igények miatt a tavalyihoz képest kicsit bővítettek – mondta el Kovács Ákos főrendező hétfőn. Tájékoztatása szerint újdonságként a Tisza Szálló bejárata előtt felállítanak egy színpadot, amelynek a díszlete egy amerikai bérház gangját idézi. Bort a tavalyinál több pincészet kínál majd, faházaik a Sóház úton sorakoznak. A békás szökőkútnál egy 18 méteres vetítővásznat feszítenek ki, azon esténként klasszikus filmek és különlegességek egyaránt láthatók. A VHeSt nevű programon az 1980-as évek videózásait akarják felidézni, és ennek keretében hangalámondásos filmekből vetítenek válogatást.

Hídi vásár az utolsó két napon fogadja a látogatókat, kellemes időjárás esetén a Tiszavirág gyalogos és kerékpáros hídon, rossz időben pedig a Tiszaparti sétányon. A Tiszavirág Túrára a Viktória Yacht Clubtól indulnak a hajók, abban reményben, hogy utasai a kérészek június közepén a folyó felett járt násztáncának szemtanúi lehetnek.

A koncerteken fellépők egy része már visszatérő Szolnokra, így például a svájci Skarbonari, vagy Szabó Tamásnak, az ország legjobb szájharmonikásának a formációja. Az új előadók között színpadra lép a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Kowalsky meg a Vega. A szolnoki zenekarok sorában az Anyám és a Nyulam, illetve egy régi együttes, a WU2 zenél. Nagy névnek számít a zenészek között a dán Tim Lothar Petersen, akiért a bluest kedvelők rajonganak. Kovács Ákos elmondta: a legutóbbi fesztiválokon már 25-30 ezer ember fordult meg, többsége egy tavaly készült kutatás szerint közép- vagy felsőfokú végzettséggel rendelkezik, harmincas vagy negyvenes éveiben jár, és családjával, illetve barátaival látogatja a helyszíneket. Az öt napig tartó eseménysorozat végig ingyenes, a fesztivált az árusoktól és támogatóktól kapott pénzekből finanszírozzák, amely a válság ellenére is elegendő a költségekre – tette hozzá a főszervező.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!