Magyar közönségdíjas az IMA-n

2013. augusztus 07. 20:23

Pátkai Rozina nyerte dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards közönségdíját a Vocé e Eu című dallal.

2013. augusztus 07. 20:23

Az Independent Music Awards (IMA) zenei versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezések. A dzsessz kategória legjobb öt dala közé négy amerikai versenyző mellett a Vocé e Eu című szerzeményt is beválasztották, erre szavazhatott később a közönség – mondta el az énekesnő az MTI-nek. Pátkai Rozina hozzátette: azért tartja különösen nagy elismerésnek a díjat, mert ezt a kategóriát általában amerikai előadó szokta nyerni.

Ez nem pénzdíjas verseny, itt a nyertesek anyagának a promócióját, terjesztését vállalja az Independent Music Awards csapata, amely rádióknak és kiadóknak küldi el a zenei anyagot, valamint a lemezt, ahogy ez elkészült” – részletezte az énekesnő. A Vocé e Eu című album szeptember 14-én jelenik meg, és a lemezbemutató koncert is ezen a napon lesz a Budapest Music Centerben.

Amerikában már játsszák a dalunkat és a nevezés óta nagyon sokan megkerestek a tengerentúlról és érdeklődtek, hogy mikor jön ki a lemezünk. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, ezért is örülünk kimondottan a díjnak” – fűzte hozzá.

A verseny minden kategóriájában egy előadót a közönség, egyet pedig a zsűri díjaz, a dzsessz kategóriáiban az egyebek mellett Tom Waits, Suzanne Vega, Ziggy Marley, McCoy Tyner, Raul Midón, John Medeski és Chris Wood alkotta ítészcsapat a New York-i Jeff Fairbanks’ Project Hansori Bi Bim Bop című számát választotta a legjobbnak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 08. 21:26
valami mérnöki vagy tudományos vagy orvosi siker nincs? aminek valódi haszna, értelme is van.
bsandor
2013. augusztus 08. 20:12
Gratulálok,sok sikert a továbbiakban is.
Hober Marlow
2013. augusztus 08. 20:12
Nem ér fikázni kantársak! :) Egyetlen normális reakció: Gratulálok!
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 08. 18:21
de orális szexre azért nem gondoltál, ugye? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!