Ötvenmillióra pályázhatnak határon túli magyar színházak és táncegyüttesek

2014. március 04. 11:53

A tavalyihoz képest tíz százalékkal több idén az a keretösszeg, amelyre határon túli magyar színházak és táncegyüttesek pályázhatnak.

2014. március 04. 11:53

Csaknem ötvenmillió forint, azaz a tavalyihoz képest tíz százalékkal több idén az a keretösszeg, amelyre határon túli magyar színházak és táncegyüttesek pályázhatnak kiemelt művészeti céljaik megvalósítására. A pályázat benyújtási határideje április 1. A színházak 2014-ben 39,75 millió forintra pályázhatnak határon túli produkció más országban történő vendégjátékának megvalósítására, koprodukció létrehozására, illetve továbbjátszására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága kedden.

 
Határon túli magyar nyelvű színház támogatást nyerhet önálló produkció létrehozására vagy továbbjátszására, illetve színházi nevelési programjának létrehozására vagy folytatására önállóan vagy koprodukcióban. A pályázat újdonsága, hogy lehetőséget biztosít technikai fejlesztések támogatására is. A táncművészeti szervezetek 9,75 millió forint keretösszegre pályázhatnak határon túli produkció vendégjátékának megvalósítására, koprodukció létrehozására.
 
A határon túli professzionális szervezetek pályázhatnak a professzionális előadóművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását támogató pályázat 169,5 millió forintos keretösszegére is, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően így a Katona József produkciós pályázaton és további három altémában is indulhatnak. A tárca meghívásos pályázat útján szeretné erősíteni a határon túli magyar színházak anyaországi jelenlétét 33 millió forintos keretösszeggel, amely e külhoni színházak vendégjátékainak befogadását segíti – olvasható a tárca közleményében.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gillag74
2014. március 12. 02:37
Ez megint bassza majd a nemzetellenes Magyargyűlölő ellenzék csőrét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!