Először koncertezik nálunk a „francia Quimby”

2015. június 15. 16:13

Tizedik születésnapját ünnepli idén júniusban közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál: lesz Rúzsa Magdi, Palya Bea, de eljön Tim Lothar, a Jaune Toujours és a BudZillus is, valamit Magyarországon először itt mutatkozik be a Franciaországban tömegeket megmozgató La Rue Ketanou.

2015. június 15. 16:13
Nem az Űrgolyhókról fog szólni a X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál: a szervezők idén is merítettek a francia/belga/német vonal zenei felhozatalából, a zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló program pedig idén is ingyenes lesz. Az esemény helyszíne a szolnoki Tisza-parti sétány, amelyhez a kiváló minőségű családi borászatok, pálinka manufaktúrák és kézműves sörfőzdék kínálata társult. A Tiszavirág egyediségéhez nagyban hozzájárul a helyszín sajátos hangulata: a névadó kérészvirágzás, a nyári melegben a folyópartot elárasztó kellemes hársfaillat az évek folyamán sajátságos védjegyévé vált a rendezvénynek.
 
X. Tiszavirág Fesztiválon a világzenétől a rockig idén is színes lesz a felhozatal: Magyarországon először itt mutatkozik be a Franciaországban tömegeket megmozgató La Rue Ketanou. A párizsi trió zenéje ötvözi a francia sanzon, a folk rock és a reggae elemeit, bohém, színházias, humoros előadással tarkítva. Ismét eljön a fesztiválra a dánok blues favoritja, Tim Lothar, és fokozza a várhatóan jó hangulatot a német kortárs-sanzon zászlóvivője a berlini BudZillus is. A belga zenei színteret idén a salsát, a balkán népzenével, punk-al és ska-val ötvöző Jaune Toujours képviseli. Első szabadtéri nagykoncertet ad Rúzsa Magdi, és idén látható lesz a hazai folk-díva, Palya Bea is. A punkos latin vonalat hozó Ocho Macho mellett jön még többek között Ferenczy György és a Rackajam, az Ozone Mama, és Európa legjobb Elvis-zenekara, az Ed Phillips and the Memphis Patrol. A fesztivál egyik különleges pillanatának ígérkezik a Kowalsky meg a Vega és a Magyar Honvédség Szolnoki Légierő zenekrának közös koncertje is, illetve a Cseh Tamás Program keretén belül zeneipari szakmai pódiumbeszélgetések, és fiatal tehetséges előadók koncertjeit élvezheti a közönség.
 

A Borházak Utcája idén is a legjobb családi borászatok felhozatalát kínálja, de nem maradnak el a kínálatból a hazai kézműves sörházak és a legjobb nemzetközi minőségi sörök sem. A Park kertmoziban pedig a Borházak utcájától nem messze, a hangulatos Vershegy-parkban babzsákfotelekből nézhetünk majd olyan kultfilmeket, mint Űrgolyhók, a Hal neve Wanda, a Hóbortos hétvége, vagy az AIRPLANE!, de műsoron lesz a cseh filmgyártás egyik remeke, Az örökség is. A fesztivál névadójának számító természeti jelensége, a tiszavirágzás pedig testközelből is megcsodálható, a szolnoki kikötőből induló hajós és motorcsónakos túrák keretén belül. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!