Amerikai elnök lenne Zoltan Istvan, a transzhumanista magyar kalandor

2016. január 22. 11:10

Büszke magyar, kritikus amerikai és elkötelezett futurista Zoltan Istvan, a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány egyik legérdekesebb jelöltaspiránsa. A korábban a National Geographic-nak dolgozó, világjáró Zoltan Istvan az emberi élet meghosszabbítására és a korlátlan technológiai-tudományos fejlődésre törekvő transzhumanizmus, valamint a felvilágosult abszolutizmus híve. Kalandos életéről, futurisztikus nézeteiről, Donald Trumpról, Hillary Clintonról, Amerika állapotáról és az általa feltalált vulkándeszkázásról is kérdeztük őt. Interjúnk.

2016. január 22. 11:10
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Ha egy magyar olvasó találkozik az ön nevével, természetesen rögtön feltűnik neki, hogy magyar származású. Mi a családtörténete?

A családom illegálisan hagyta el Magyarországot 1968-ban. Ausztriába mentek, majd onnan tovább álltak az Egyesült Államokba. Én Los Angelesben születtem 1973-ban, de 25 éves koromban megkaptam a magyar útlevelemet is. A National Geographic számára háborús zónákban is dolgoztam, és sokkal könnyebb és biztonságosabb volt magyar állampolgárként ott tevékenykedni, mint amerikaiként.

Beszél még magyarul? És volt már Magyarországon?

Voltam pár alkalommal Magyarországon és beszélek egy kicsit magyarul. Viszont elég jól megértem a nyelvet, mivel a szüleim magyarul beszéltek hozzám gyerekkorom során.

Formálta az identitását és nézeteit a magyar származása?

Igen, magyar szüleim nagyon is formálták a nézeteimet. Nagyon magyarnak tartják magukat és a barátaik nagy része is magyar. Édesapám különösen büszke a magyar örökségre és mindazokra a híres és érdekes emberekre, akiket ez a nemzet adott a világnak.

Karrierje elején újságíróként dolgozott a National Geographic-nak, szerte a világ körül? Mik voltak a kedvenc helyszínei?

Több mint száz országban jártam, a legszebb az óceániai Palau volt, de a legizgalmasabb Pápua Új-Guinea volt számomra. Az utazások segítettek megérteni, hogy számos különböző kultúra van a világon és egyik sem tökéletes. Így bölcs dolog a békére törekedni és különböző értékeket elfogadni.

Úgy hírlik, ön találta fel a vulkánszörfözést, a volcano boardingot  hogyan jött ennek az extrém sportnak az ötlete?

Vanuatuban van egy hihetetlen vulkán, ami olyannak tűnik, mint egy sípálya. Bárki, aki síel, látja ezt. Én tudtam erről a helyről, így megkérdeztem a National Geographic-ot hogy elmehetek-e oda filmezni és kipróbálni ezt a kalandot. Jól sikerült a dolog. A vulkáni hamu hasonlít a hóhoz.

Így vulkándeszkázik Zoltan Istvan

 

Az Egyesült Államok egyik legjobbjának számító Columbia Egyetemen hallgatott filozófiát és vallástant. A tanulmányai vagy a kalandjai voltak fontosabbak az életére nézve?

A kalandok nagyon fontosak voltak, de az általam olvasott könyvek még inkább azok. Lelkes olvasó voltam egész életemben és azt gondolom, az olvasás kínálja a legnagyobb kalandot. És tényleg mindent olvasok, fikciót, tényirodalmat, színműveket, és így tovább.

Vallástant hallgatott, de ma már ateistának vallja magát  miért alakult ez így?

Főleg filozófiát hallgattam, a vallási tanulmányaim leginkább a buddhizmusról szóltak. Nem tudom persze, hogy a buddhizmust formális vallásnak tekintsem-e, inkább egy életmódról van szó. Bár eredetileg katolikusnak neveltek, de hatott rám az ateizmus. Nem vagyok ateista, de azt vallom, nem tudjuk bebizonyítani, hogy Isten létezik-e vagy sem. Az ateizmus hasznos számomra, miután a Nyugaton évszázadokon keresztül a vallás vezette. Ez egyensúlyba hozza a nézeteimet az életről és a kultúráról.

Hogyan talált rá a transzhumanizmus világára? Tényleg egy vietnami eset, egy aknára lépés megúszása változtatta meg a világképét?

Már az aknás eset előtt tíz évvel transzhumanistának tartottam magamat, csak éppen nem voltam aktív a transzhumanista mozgalomban. Csak támogató voltam. De miután majdnem robbanó aknára léptem Vietnamban, mondhatom, megtértem – vagy olyasvalaki lettem, aki elkötelezte magát a mozgalom mellett. Elkezdtem írni a mozgalomról, és végül az elnökjelöltjük lettem.

Mit jelent az ön számára a transzhumanizmus?

A transzhumanizmus azt jelenti: „az emberi mögött”. Ez egy társadalmi mozgalom a világ körül olyanok részvételével, akik a technológiát és a tudományt arra akarják használni, hogy fejlesszék az emberi testet és az emberi tapasztalatokat.

Ön megfogalmazta a transzhumanizmus törvényeit is, elmagyarázná azokat nekünk?

A The Transhumanist Wager című regényemben (melyben egy Jethro Knights nevű, az élet meghosszabbítására törekvő filozófus a keresztény fundamentalista teokráciává változó Egyesült Államokból elmenekülve úszó városállamot alapít, ahol a technológia és tudomány szabadon fejlődhet - a szerk.) felvázoltam egy eredeti, átfogó és racionális új filozófiát, a teleologikus egocentrikus funkcionalizmust. Ez három törvényen alapul. 

Egy: a transzhumanistának saját létezését kell óvnia, mindenek fölött. Kettő: a transzhumanistának teljhatalomra kell törekednie, egészen addig, amíg nem ütközik az első törvénnyel. Három: a transzhumanistának óvnia kell a világegyetem értékeit – amíg az akciói nem ütköznek az első és a második törvénnyel. 

Ha egy értelmes emberi lény szereti és értékeli az életét, akkor addig akar élni, ameddig csak lehet – ez a halhatatlanság vágya. A tudomány segítségével lehet ennek megvalósulására törekedni. A legtöbben azt hiszik, a halhatatlanság elérése lehetetlen vagy még évszázadokra van a mától; az élet meghosszabbítását vagy az emberi test fejlesztését kutató tudósok szerint pár évtizedre vagyunk az örökre megőrizhető tudattól. A filozófiám szerint minden emberi lény a halhatatlanságra törekszik, még akkor is, ha az egyén egyfajta nem emberré (nonhuman) változik a végén. A társadalom fő céljának az egyéni halál megszüntetését kellene tartani. Persze egy ilyen fejlemény paradigmaváltást jelentene az emberi civilizáció számára, hiszen az emberiség nagy többségét archaikus vallások és irracionális eszmék vezérlik, így a legtöbben elleneznék ezt a fejleményt. A felfogásom szerint ez az ellenkezés az alapvető szabadságaink megsértését jelenti. A transzhumanistáknak minden szükséges eszközzel védeniük kell a céljaikat.

Zoltan Istvan a kampánybuszán az amerikai pusztában (fotó: Verge)

 

Egy hétköznapi, átlagos ember számára a transzhumanizmus eszméi túl futurisztikusnak és megvalósíthatatlannak tűnnek. Hogyan tudja összekapcsolni 2016 valóságát, a jelent a transzhumanista víziókkal?

Minden nap azért küzdök, hogy megmutassam az embereknek: a transzhumanizmus már most is itt van közöttünk: ilyenek a bionikus művégtagok, az agyimplantátummal való kísérletek vagy a vezető nélküli autók. És öt éven belül a transzhumanizmus ott lesz mindenhol. Folyamatosan felhívom a figyelmet arra, hogy a radikális technológia megváltoztatja a fajunkat, és nem a távoli jövőben, hanem most.

Éveken keresztül írta a The Transhumanist Wager című regényét. Mi ihlette meg?

Szerencsésen alakult egy ingatlanvállalkozásom, és amióta eladtam, nem kell többé dolgoznom. Nem lettem szupergazdag, de nagy szabadságot nyertem ezzel. Így meg tudtam írni a The Transhumanist Wagert, ami nem is igazán regény, inkább egy kiáltvány. Sokan utálják ezt a regényt, de mégis nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük a jövőt. Mindenkit nyugtalanít. Az hajtott, hogy elmondjam az embereknek: nagyon is foglalkoznunk kell a jövővel. A regény figyelmeztetés és inspiráció egyszerre.

Egy helyen arról olvastam, ön szerint ha van egy jó szándékú diktátor, az jó lehet egy ország számára. A történelmi felvilágosult abszolutizmus híve lenne? Hogyan működne ez a 21. században?

Nem vagyok feltétlen híve a felvilágosult abszolutizmusnak, de voltak idők, amikor az működött. Inkább egy jó demokráciát és jól kormányzó vezetőket kívánok. De sajnos ez nem mindig alakul így. És persze néhányan jó emberből rosszá, vagy rosszból jóvá válnak. Én arra a napra várok, amikor a mesterséges értelem lehet majd a legjobb vezető – amely a legjobban tudja képviselni az emberek érdekeit – mert mi úgy programoztuk őt.

Most amerikai elnökjelöltté válna, ezért kampányol szerte az országban. Milyennek látja az esélyeit?

Nem túl jók az esélyeim arra, hogy 2016-ban elnök legyek, de 2020-ban vagy 2024-ben sokkal jobbak lesznek. A népszerűségem és az eszméim növekednek, terjednek, 2014-ben pedig már mindenhol találkozunk majd a transzhumanizmussal. 2016-ban az a célom, hogy az embereknek elmagyarázzam, miért a technológia és miért nem a politika tudja megoldani a világ gondjait.

 

Zoltan Istvan a washingtoni Capitolium előtt

 

Kampánya során egy Immortality Bus-nak (Halhatatlanság Busz) nevezett öreg iskolabusszal turnézik az Egyesült Államokban, biztosan van egy pár érdekes sztorija arról, kikkel és mivel találkozott az útja során.

Meglátogattam az Örök Élet Egyházát. Bár nem vagyok vallásos, jó látni azt, hogy vannak emberek, akik a spiritualitásra és nem a dogmákra építenek egyházakat. Ez az első transzhumanista egyház, amely minden vallást magába fogad, de támogatja a halál meghaladására törekvő tudományt. Volt egy kampányeseményem a templomban és nagy közönségnek beszéltem ott.

Egy interjúban arról beszélt: „A fő célom a Transzhumanista Párttal, hogy megváltoztassam Amerika kultúráját”. Mit változtatna meg Amerikán?

Amerika nagyon beleragadt a régi vágású kereszténységbe. Mindig az abortuszról, a melegjogokról és más hasonló dolgokról vitatkozunk, amik egy személy saját testével kapcsolatos egyéni döntéseiről szólnak. A transzhumanizmus felfogása szerint mindenki azt csinálhat a testével, amit akar. Ez az, ami kapcsán változtatnék az amerikai kultúrán. Az amerikaiak döntsenek szabadon a testükről – egyszer talán majd arról, hogy géppé váljanak majd.

Ha politikailag értelmezzük a nézeteit, akkor radikális libertáriusnak tartja magát?

Bizonyos fokig még mindig libertárius vagyok, de támogatom az alapjövedelmet, az ingyenes oktatást és az ingyenes egészségügyet. Azt hiszem, hogy egyes libertáriusoknak ez nem tetszhet, de végső soron a libertáriusoknak is engedniük kell elveikből a közjó érdekében. Néha azt mondom, libertárius szocialista vagyok.

Mit gondol az Egyesült Államok jelenlegi politikáiról?

Egy katasztrófa az USA politikája. A pénz, a lobbisták és a Wall Street uralja azt. Azt szeretném, hogy a kisebb politikai pártok is bekerüljenek az amerikai politikába és hallatszódjon a hangjuk.

Mit gondol a republikánusokról, a demokratákról, Donald Trumpról és Hillary Clintonról?

Tudom támogatni a demokratákat, mert ők kiállnak a transzhumanizmus számára is fontos szabadságjogokért. De jobban kellene menedzselniük az ország pénzügyeit, amiben a republikánusok gyakran jobbak voltak. Kedvelem Hillary Clintont. De kedvelem Donald Trumpot is, főleg azt, ahogy berobbant a politikába. Sok mindenben nem értek egyet vele, de tetszik az, hogy mindenkit felidegesít. Idegesnek kellene lennünk! A politika segít abban, hogy kitaláljuk, mit is akarunk; és ha idegesek vagyunk, akkor megtalálhatjuk az utat az igazsághoz.

Ha ön lenne az Egyesült Államok elnöke, milyen lenne a külpolitikája?

Leépíteném a hadsereget és a pénzt a tudományra költeném. A fő célom az lenne, hogy új gyógyszereket és technológiákat alkossunk az amerikaiak és minden emberi lény számára, hogy jobban és tovább éljenek. Én nem kedvelem a háborúkat. Láttam háborúkat újságíróként. Nem akarom többé látni őket. Boldog és sokáig élő embereket akarok látni.

Hogyan működne a transzhumanizmus a politikában? El tudná képzelni, hogy a mesterséges értelem vagy egy robot irányítsa az Egyesült Államokat? Ő lehetne az a bizonyos jó szándékú diktátor?

Igen, egy robot lesz majd egyszer a vezetőnk. És az a robot teljesen önzetlen lesz és a jólétünkre fog törekedni. A robot vezető minden döntése a közjót és nem a saját jólétét vagy a lobbisták és a nagy pénzek érdekeit fogja szolgálni. Egy mesterséges értelemmel rendelkező robot az emberekért létezne majd.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. március 01. 18:26
Hát ha Pityinger, vagy hogy hívják lehet nálunk köztársasági elnökjelölt, akkor ez a pasi bátran indulhat elnökjelöltként az USA-ban.
Antigoné
2016. október 08. 12:23
Dodó!
korona
2016. január 31. 01:14
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- AZ ÚJ PARADIGMA: A VILÁG IGAZI TERRORISTÁI BIZONYTALANNÁ TESZIK A MINDENNAPI, EMBERI ÉLETET Időszerű helyére tenni a terrorizmus elleni harc szereplőit, céljaikat és a "terv megvalósításának" eddigi "eredményeit" és fázisait. Jelenleg a világon a legerősebb terrorista csoport a "globalista világelitnek" nevezett férgek gyülekezete, amelyből olyan neveket is érdemes kiemelni, mint a Sorossal és a Bilderberggel közös terveket megvalósító Obama, Merkel, Cameron, Netanjahu, Junker és Hollande, de nyugodtan hozzá lehet írni a listához Európa összes vezető politikusát és sleppjük jelentős részét is, élükön a Rothschild és Rockefeller klánnal és brit királyi családdal. A világ lakosságának részleges kiirtása és újrafelosztásának további résztvevői a látszólagos "ellenérdekeltségű oldal" szereplői, akik kétségbeesett harcot folytatnak "a világ-torta szeleteiért". Mint Putyin vagy a távol-keleti és kínai gazdaság, pénzrendszer tulajdonosai a Li-klán, de az "ellenféllel" szigorúan egyeztetett szabályok szerint. A látszólagos kettősség egysége "kicsiben" is jól látható itthon, amikor Gyurcsány saját megutáltatásával erősíti Orbán pozícióját, Orbán pedig juttat a lopott javakból Gyurcsány számára is, és "megvédi ellenzékét" a dühödt emberektől... Egyesek csak arra gondolnak, hogy a nyugat-európai politikusoknak elment a maradék esze, mások arra, hogy megvásárolt bérencekként árulják el hazájukat, de arra már kevesen, hogy ők tervezték- szervezték meg közösen Európa kifosztását és elárulását, pedig erre minden bizonyíték rendelkezésre áll, válságostól, migránshullámostól a bankárkaszttal karöltve. A CIA és a Mossad által kitervelt és végrehajtott 9/11 mintájára kivitelezett párizsi merénylet kommentálásában Hollande már arra sem vette a fáradságot, hogy más szavakkal jelentse be a terrorizmus elleni háborút. Egy az egyben, szóról szóra ismételte el a WTC tornyai összeomlása okán anno ifjabb Bush által elmondott szavakat, de sajnos már itthon is háborúról beszélnek a nemzetbiztonságiak, mert "megtámadták Európát". Hogy kik, azt mára már mindenki tudja: a "világelitnek" nevezett rablóbanda. A migránspártoló MSZP pedig még Btk. szigorítást is követel. A Lisszaboni Szerződés EU-ja azzal a céllal jött létre, hogy Nyugat-Európát USA-brit, Kelet-Európát Eurázsiai Uniós irányítás alá lehessen helyezni, miközben felosztják a Közel-Keletet, hadseregnek felhasználva Európa lakosságát az arabok, perzsák és négerek, valamint az oroszok és saját nemzetük ellen, mint ahogy ezt korábban jeleztem is jó néhány cikkben. Az alábbi videó legalább annyi örömet jelent, hogy kezdik megérteni nyugaton is, "mire megy ki a játék"... Az egész "migráns-buli" két fő célt szolgál. Indokot generálni a Közel-Kelet megtámadására és felosztására, és Európa lakosságának demokratikus jogainak szinte teljes elvételére, mert ez utóbbi esetében az EU-s rendszer már fenntarthatóságának határára ért, akár erkölcsi, akár hazafias tűréshatár vonatkozásában, akár a burjánzó korrupció tekintetében. Mindezen célokról a Lisszaboni Szerződés ratifikálása és hatálybalépése óta írok, előre jelezve eseményeket, vagyis 2009. október 31. - december 1-óta, és azon kívül, hogy a közszolgálati TV-kben most már szinte szóról-szóra idézik a cikkeimet. Nem zuhogó esőben kellene esernyőgyárat alapítani, merthogy nincs esernyő és ázunk, de megszokott Magyarországon, ahogy már az NSZK-ban és Franciaországban is, hogy elhibázott politikának, hozzá nemértésnek nevezik a szándékos, előre megfontolt szándékból, előre kitervelt módon, bűnszövetkezetben elkövetett haza -és Európa árulást. A rövidtávú tervezés gondolkodására ránevelt emberek számára a hosszútávú, generációkon keresztüli előretervezés szinte már a misztikum határát súrolja, pedig a jelenleg zajló folyamatok résztörténései pontosan illeszkednek egymáshoz, mint a sakkban alkalmazott stratégiák lépései, már amennyire ilyen tervezésre alkalmas az illető. A "Grand Chess" sakktábláján az a nyerő, aki tovább képes megtervezni a lépéssorozatait a számításba vehető ellenlépések bekalkulálásával. A jól és előre elhelyezett bábuk mindig garantálják a kihasználható helyzeteket. A politikának nevezett előre kitervelt rablás, háborúk és tömeggyilkosság-sorozatok szereplői közül sokat toltak már jó előre, emberi mértékkel mérve - esetleg még születése előtt - a megfelelő pozícióba. Hogy példázzam is: Az oldalon korábban megjelentettem az amerikai elnökök közül soknak a származását. Mindegyik esetében visszavezethető volt a brit királyi családra (benjaminita zsidó) a felmenő ág. A sokat emlegetett Merkel esetében is fellelhető a zsidó nagyapa, a héber (KNESZET-béli beszéd) és orosz, nem véletlenül megszerzett nyelvtudás, valamint a (szokatlanul és nem véletlenül) gyorsan felívelő pályája, a 70-es évek közepén elhunyt, szintén Rothschild származáshoz kapcsolható és feltételezhető hitleri rokonságával. De nem keveset nyomhatott a latba a lengyel-zsidó nagyapa sem. A "kinevelt és adott feladat elvégzésére szánt versenyzőkből" sokat ismerünk, mint a fent említett amerikai elnököket és származásukat is, de ide sorolható a Merkelhez hasonló pályaívet lefutó Putyin vagy Orbán Viktor is. Putyin sem választott elnökként kezdte, "Jelcin mondott le a javára", és biztos, hogy nem önként. Orbánt Soros neveltette ki, ahogy annak idején Antall Józsefet Tom Lantos. Putyin nem tisztázott származása és zsidó nevelőszülei szintén olyan kérdéseket vetnek fel, mint Orbán francia lapnak tett tett kijelentése, miszerint "büszke a zsidó származására", ahogy Valcman-Porosenkó ukrajnai szarkavaró is hasonló zsidó kiképzésben részesült "játékos". Európa határrendezési kérdéseit, akár Ukrajnát, akár Romániát nézzük, mindenképp Kazária kialakítása és létrehozása határozza meg. Orbán, Putyin, de Porosenkó is ugyanabban a hálóban vergődik, ahogy az EU is. Mivel napi téma, az orosz utasszállító és a Szu-24-es repülőgépek elleni támadás, érdemes megkeresni a valós okokat és érdekeket. Talán csak az elemzők és hírolvasók számára nem nyilvánvaló, hogy a nagyhatalmak közül egyik sem akar "egyensúlyt" vagy tartós "világbékét", hisz saját és eltartóik, pénzelőik érdekei pont azt kívánják meg, hogy fogyjon a fegyver és újabb bevételi forrásokat jelentő területeket lehessen felszabadítás, demokratizálás vagy védelem ürügyén kirabolni. A felrobbantott utasszállító tragédiáját - bár a nyugati sajtó elhallgatta, elbagatelizálta, a Rothschild tulajdonúCharlie Hebdo kegyetlenül kigúnyolta - önmagában is megtorlási indok, ami jól jött az oroszoknak. A Törökország felett 17 másodpercig légtért sértett gép esete viszont már nem az ISIS, hanem Erdogán sara. A török helyzetet vagy szándékosan, vagy tudatlanságból, de félreértik, félremagyarázzák a politológusok és az érdekes módon nagy számban politikai elemzéssel foglalkozó közgazdászok (Boros, Bogár, Lóránt, Torba stb.). Már évekkel ezelőtt is jeleztem, hogy amerikai, de ha jobban megvizsgáljuk a kérdést, orosz érdekek is a kurd állam létrehozásán fáradoznak. A török-amerikai viszony az elmúlt években sem volt felhőtlen, bár Törökország papíron NATO szövetséges (valójában ugyanolyan támaszpont atomfegyverekkel, mint az oroszoknak Szíria), de már nem is lehet összeszámolni, hogy Erdogán merre és hányszor próbált hintapolitikával a felszínen maradni, ahogy a térségben több állam, így Irak, Líbia és Szaud-Arábia is ezzel próbálkozott/próbálkozik. Kurdisztán Irán, Irak, Törökország, kis részben örményországi és szíriai területeken létezett a kb. 40 milliós összes lélekszámot jelentő, többnyire kurd lakossággal. Hatalmas "hadsereg", amelyet az évekkel ezelőtt általam írt és a nem a Brown-féle "Angolszász misszió" szerint, Európa újrafelosztása és a Közel-Kelet gyarmatosítása, részleges kiirtása után megnyitja az utat a Távol-Kelet megtámadásához, de ez még odébb van. Törökországot jelentős orosz importjának megszüntetésére, munkavállalóinak kitiltatására kényszeríti az USA, ezzel polgárháború kirobbantását és Törökország szétszabdalását gyorsítja fel. A kurdokra a kurdisztáni olaj -és gázlelőhelyek, valamint a Távol-Keletre vezető felvonulási út megnyitása miatt van szükség, de van egy másik üzenete is ennek a fura merényletnek. Európa újabb energiaellátási lehetőségének létrehozását, a Török-Áramlat megépítését is lehetetlenné tette. Kicsit előre szaladtam az időben. Most Európa destabilizálása, lakosságának ketrecbe zárása és a közel-keleti háború kiterjesztése, a Közel-Kelet határainak újrarajzolása a soron lévő "feladat", és ebben kulcsfontosságú érintett Törökország is a fentebb említettek miatt, a törökök amerikai nyomásra kénytelenek bevállalni 4+4,4 (energia és turizmus) milliárd dolláros veszteséget. Ez utóbbiért az EU megcsillogtatott 2016-os belépési lehetősége sem fogja kárpótolni az akkorra már Kurdisztántól várhatón megfosztott Törökországot. Az Európában "migránsok" indikálta, de valójában a világelit által generált fokozódó terrorveszélyre hivatkozással a személyiségi jogok korlátozása, felfüggesztése és az ezt lehetővé tevő helyzet előidézése a céljuk természetesen az internet korlátozásával. Az Európai Unió szétszakadásában Orbánnak jelentős szerepet osztottak le. Európa nyugati lakossága ünnepli, miközben az Unió támadást indít ellene, ami nem alaptalan. Link A haza korrupció világszinten is dobogós helyezésű, lakosságarányosan pedig messze túlszárnyalja az ellopott javak egyénekre leosztott értékét tekintve a világ összes országának helyezését. A feltárt bűncselekmények megdöbbentőek, de az is, ahogy a kormány, az ügyészségek és bíróságok viszonyulnak az egyre nyíltabban elkövetett fosztogatásokra. Főleg a TEMPO pártnak köszönhetően a számos web-oldalon emlegetett csalásokra, korrupciós ügyletekre nem csak utalás van, hanem bíróság előtt bizonyítható tények is felderítésre kerültek és perek is folynak. Borbély Józsefet, a TEMPO párt elnökét ismét korlátozni próbálják a volt és jelenlegi illegitim gyarmati kormányzatok politikusnak csúfolt szereplői a tevékenységében. A Kecskeméti Járási Bíróság előterét és váróját megtöltöttük. A megszeppent bíró és biztonsági emberek rendőröket hívtak, akikkel barátságosan elbeszélgettünk, mivel a bíró és az ügyész első zavarukban zárt tárgyalást rendeltek el, így nem jutottunk be a tárgyalóterembe. A 26 éve folytatódó csalássorozatok, bűncselekmények tömege alkalmasint lehet, hogy érdekelné az Uniót is, nem mintha nem tudnának róluk, együtt csinálták... Talán feltűnt már többeknek is, hogy egyre durvább és a nemzeti oldalakon régóta használatos formában, tartalommal nyilatkoznak a kormányközeli közszolgálati és hírtelevíziókban egyes megmondóemberek, kínosan kerülve a kormányzatot is érintő kérdéseket és főleg az EU és német, francia vezetést kritizálva. Amiről beszélnek, sok esetben szó szerint megtalálhatók itt és barátaink honlapjain, csak hónapokkal, évekkel ezelőtt leírva, előre jelezve. Mindezek ellenére, a korrupció, a kormányzat és sleppjének fosztogatásai gyorsuló ütemben és egyre nagyobb léptékben tovább folytatódnak, a "magyar kormányzat" egyre erőteljesebben EU-ellenes, és egyre jobban elkötelezi magát az oroszok irányába, ami nem véletlen. A világon az általános, vagyis nem csak a politikai és gazdasági elitre jellemző korrupció szintjén az oroszok vezetnek. Az Orbán-kormány számára, de hasonlóan korrupt ellenzéke számára is, az oroszokhoz csatlakozás lenne az optimális, átmentve a lopott, rabolt javakat, pozícióikkal együtt. Mivel Kazária a mai Krím, Luhanszk és Donyeck megyék területén létezett addig, amíg a magyar törzsek vezetésével szét nem verték, az Eurázsiai Unió Budapesti központtal és Kazáriával izraeli érdek is. Bár egyik oldal sem jobb a másiknál, a váltáson lehet nyerni is, de ha Orbán nyugdíjkassza felszámoló államadósság csökkentési, nekünk 3000 milliárd forintba kerülő cirkuszát vesszük alapul, "nem az első eset lenne", ha ráfaragnánk "hősies kiállására" (a 3000 milliárdos befizetés hatására 82%-ról 76%-ra csökkent, majd Orbán IMF elleni fellépése miatt 3 hónap múlva 82,6%-ra növekedett államadósság). Előfordulhat, sőt, több, mint biztos, hogy a most Orbánt ünneplő nyugat-európaiak ugyanúgy pofára esnek, mint mi. Többek közt ezért kell fenntartásokkal fogadni a lépéseit, melyek egy megbízott gyarmati kormányzó (minidiktátor) lépései. Alapvetően, a világ -és az itthoni politika alakulásánál nem szabad elfelejteni, hogy az "elhangzó és leírt elemzések" egy fontos tényezőt sohasem, illetve csak elvétve említenek. Azt, hogy a világpolitika résztvevői mind felülről vezéreltek. Akár a török, akár szaudi, amerikai, közel-keleti egyéb, egyiptomi, izraeli, európai, kínai vagy orosz tevékenységek mögött mindig áll egy érdekek összefonódásán alapuló olyan "közösség", nevezzük "rablóbandának", amelyik meghatározza az egyes, közvélemény előtti szereplők tevékenységét. Csak formai kérdés az, hogy egy személy vagy egy csoport irányítja az eseményeket egy szigorúan betartott szabályzat szerint és egy másik kérdés az összehangoltságuk terjedelme. Már korábban is írtam arról, hogy pl. Orbánnak mennyi "felettes kérését" kell fővesztés terhe mellett megvalósítania, ahogy ez alól az USA elnöke Obama, Merkel a német nemzethóhér, és Putyin, a legnagyobb orosz oligarcha sem kivétel. A "rendszert" úgy hozták létre, hogy az egyes szereplők függőségi viszony nélkül ne léphessenek be a "játékba", ami meghatározza azt is, hogy egyáltalán kik lehet azok. A "sok bába között elvész a gyerek", ezért folyik a pozícióharc és a "selejtező mérkőzések". A "statiszták" mint eszközök újra konfigurálhatók vagy leírhatóak, viszont a "tervezés" nem tudja gyorsan korrigálni a be nem tervezett "hibákat", ezért sérülékeny, minden ilyen hibánál belassul... /Tulok/
békepap
2016. január 24. 00:44
úgysincs esélye, hogy megválasszák, de eddig messze a legrokonszenvesebb elnökjelölt(-jelölt?). arrafelé úgyis sok a begyöpösödött bugris, fundamentalista vallásosak, akik szó szerint értik a bibliát, szcientológusok, szuperhőshívők, erős kreacionista lobbi stb., nem árt egy tudományőrült ellensúly, legalább tágítja a láthatárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!