Még egy hónapig maradnak a Picassók Budapesten

2016. július 27. 15:02

Sikerült megállapodni a tárlatra kölcsönző múzeumokkal a művek kölcsönzésének meghosszabbításáról, így az eredetileg július végéig tartó Picasso-kiállítás augusztus 28-ig lesz látható a Magyar Nemzeti Galériában.

2016. július 27. 15:02

A tervezettnél egy hónappal tovább, augusztus 28-ig látható a Picasso – Alakváltozások, 1895-1972 című kiállítás Budapesten. A Magyar Nemzeti Galériában április 22-én nyílt tárlatára eddig több mint százharmincezer látogató volt kíváncsi. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton a művész száz műve tekinthető meg, ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon.

A Magyar Nemzeti Galéria szerdai közleménye szerint sikerült megállapodni a tárlatra kölcsönző múzeumokkal a művek kölcsönzésének meghosszabbításáról, így tovább tarthat nyitva a kiállítás.

Modiglianival együtt

A Picasso kiállítással párhuzamosan látható, a Nemzeti Galériában június végén nyílt Modigliani tárlatnak eddig már több mint harmincezer látogatója volt. A Picasso kiállítás meghosszabbításával a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő személyisége, Modigliani és Picasso augusztusban is egyszerre lesz jelen egy-egy nagy, retrospektív tárlattal a Magyar Nemzeti Galériában.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Picasso és a Modigliani kiállítások a szokásos nyitvatartáson túl hétfői napokon is, vagyis a hét minden napján látogathatóak – hangsúlyozzák az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falusi
2016. július 28. 12:48
Az ún. modern művészet csak blöff. Pablónak bejött..
=nessuno=
2016. július 28. 12:05
Államosítsuk mint a Golgotát! :))
kukagyerek
2016. július 28. 11:42
"Még egy hónapig maradnak a Picassók Budapesten" ---------------------- Utána mehet a veszélyes hulladék megsemmisítőbe!
Kanóc
2016. július 27. 18:03
Nem baj, van már helyette Pokémon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!