Mosonmagyaróváron jó buli lesz az ünnepen

2016. július 29. 14:21

Nyolc helyszínen több mint húsz programmal várják az érdeklődőket az idei mosonmagyaróvári Szent István-napokra augusztus 19-én és 20-án, a rendezvényem mások mellett az Omega és a Quimby is fellép.

2016. július 29. 14:21

A fesztivált megelőzően, 18-án Sajdik Ferenc grafikusművész és karikaturista kiállítása nyílik a Flesch Központban. A tárlatot Szénási Ferenc karikaturista, grafikus nyitja meg, amelyet a Theatrum Ad Flexum műsora követ. Augusztus 19-én délután a Fehér Ló Közösségi Ház pincéjében a MárkusZínház előadását lehet megtekinteni, éremkiállítás nyílik az Éremgyűjtők Mosonmagyaróvári Egyesületének rendezésében.

A Szent István király út mosoni szakaszán, a kisszínpadon a Budapest Jazz Orchestra lép színpadra Malek Andreával. A nagyszínpadon ezt követően az Omega, majd a mosonmagyaróvári A'la Carte Zenekar adnak koncertet. Másnap reggeltől több mint 29 mesterséget lehet majd kipróbálni a Mesterségek utcájában.

A Futura mellett óriás fajátékokkal játszhatnak a legkisebbek, délután pedig gólyalábon tartanak előadást a Varga Banda Óriásbábosok. Szent István király ünnepén a városi megemlékezés a Nepomuki Szent János-plébániatemplomban kezdődik ünnepi szentmisével, majd megkoszorúzzák Szent István szobrát. Délután a polgármesteri hivatalban ünnepi ülést tartanak a képviselők, majd átadják a Pro Urbe-díjakat.

A fesztivál keretében elkészítik a Szigetköz legnagyobb halászlevét egy 1800 literes bográcsban a mosonmagyaróvári Rotary Club szervezésében. Közben Greznár Zoltán és Cigányzenekara, majd a helyi Kislaptáros Zenekar is fellép. A Fehér Ló Közösségi Házban Fél évszázadok a színek vonzásában címmel Pintér Éva festőművész kiállítása nyílik meg. A kisszínpadon ugyanazon a napon délután öt órától a HoneyBeast, majd az Ivan and the Parazol lép fel. A nagyszínpadon este a Quimby ad koncertet, amelyet tűzijáték követ. A fesztivál záró koncertjeit a pécsi 30Y é a Carrano zenekar adják.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!