Borsószem után Ribizli: a gyerekmesék hőse is feminista lesz

2019. május 03. 15:19

Az immáron doktori fokozottal rendelkező Zalka Csenge Virág új könyvet jelentett meg a gendersemleges korszellem jegyében.

2019. május 03. 15:19

Péntek délután egy Twittert fogtunk el, amiben az írónő büszkén közölte a világgal, hogy befejezte legújabb könyvét, ami egy nem mindennapos mesekönyv lesz.

Ugyanis a Ribizli a világ végén címet viselő kiadvány – ellentétben a királykisasszonyokkal és szegényleányokkal – egy feminista mesekönyv lesz, a benne található 39 mese ugyanis a nemzetközi mesemondó szerint mind feminista hangvételű lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy konkrétan milyen történetek vannak a kiadványban, és hogy mikor jelenik meg, de Dr. Zalka Csenge Virág szerint a múltbeli mesék tanulságul szolgálhatnak a jelenkor gyerekeinek is.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. május 04. 21:50
Szellemi kút mérgezés.
teljesenertelmetlen
2019. május 04. 20:01
Vigyázzatok a gyerekeitekre, mert ez az aberrált propaganda mindenhol támad!
Rasdi
2019. május 04. 18:12
Az ilyen szellemiség terjesztése rontja tovább a hagyományos családokat, annak valamennyi súlyos társadalmi következményével. Beleértve a demográfiai problémákat, azt az értékrendet, ami csak forintban/euroban számolja a társadalmi problémákat. A napokban volt egy cikk az idősellátás problémáiról, ahol többnyire csak a kapcsolódó anyagi kérdéseket feszegették. Talán csak Becskereki kommentelő társunk meg jómagam említettük, hogy más hasonló társadalmi problémákkal együtt messze nem csak anyagi problémákról van szó. természetesen ez sem az oka azoknak a problémáknak, de valahol itt is kezdődnek.
Mutimi
2019. május 04. 13:49
A Sargentini-iromány többek közt azt is tartalmazza, hogy a magyar tankönyvekben túl gyakran szerepelnek a nők anyaként. Gondolkozzunk el: milyen környezetben is szerepel egy tankönyvben anyaként egy nő? A népmesekincsünkben és a szépirodalomban. A kultúránk szívében. Valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy a múltat végképp eltörölni......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!