Magyar filmből készít tv-sorozatot Carter doktor

2020. március 10. 10:16

Noah Wyle Till Attila mozgássérült gengsztereit szeretné átvinni a sorozatok világába.

2020. március 10. 10:16

A magyar filmet jegyző Laokoon Filmgroup a Mandinerrel azt közölte: több célja van Noah Wyle-nak a sorozattal. „A célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek” – tette hozzá a színész-producer. Közlésük szerint az amerikai sztár Stalter Judittal, a film producerével 2-3 éve vette fel a kapcsolatot az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

A Tiszta szívvel egy 2016-ban bemutatott magyar akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

Jelenet Till Attila filmjéből. Fotó: Laokoon Filmgroup

Mint közölték, a 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra is felterjesztett film eddig a világ számos filmfesztivál díját hozta el, többek között az 57. szaloniki filmfesztivál fődíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert, a legjobb férfi színész díját megosztva a három főhőst alakító színészek – Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám – között, a franciaországi Arras filmfesztivál filmkritikus zsűri díját, a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri „Regards jeunes” díját, a cottbusi fesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta. A krikusi díj mellé Tilla Attila filmje az ökumenikus zsűri díját is elnyerte Cottbus-ban. Azt is közölték, hogy tudomásuk szerint a filmre már korábban is felfigyeltek Amerikában, a 2016-ban 52. alkalommal megrendezett chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat.

A filmet Till Attila rendezte, mely az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup gyártásában készült, producere Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor, operatőre Juhász Imre, látványtervezője Ágh Márton, főbb szereplői Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán.

(Mandiner)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 11. 06:38
Amiből szerintem iszonyat látványos, igazi "oldschool" hollywoodi szuperprodukciót lehetne csinálni, az Móra Aranykoporsója.
Akitlosz
2020. március 10. 17:13
Ezerszer, milliószor annyi bérgyilkos van a filmek világában, mint a valóságban. Na meg "akció" is. Van pár "szakma", amelyekre igencsak rá vannak izgulva a filmesek.
Rodolfo
2020. március 10. 16:16
Noah Wyle-nak volt egy masik sci-fi sorozata ami nem volt rossz a Falling Skies(a vege egy kicsit lapos es vontatott lett),remeljuk mint rendezo valami jot tud krealni belole. Fugg azonban hogy a magyar szerzo/forgatokonyv iroi oldalon mennyit engednek az amerikaiaknak.
kizökkentidő
2020. március 10. 12:30
Lassan már olyan filmek készülnek, amilyenekkel egymást ugrattuk pl. A vak asszony visszanéz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!