Csehországban már Csajkovszkij műveit is cenzúrázzák

2022. március 23. 14:14

Törölték Csajkovszkij egyik operáját a prágai Nemzeti Színházban.

2022. március 23. 14:14
null

Törölték Pjotr Csajkovszkij orosz zeneszerző A cárnő cipellője című operáját a Cseh Nemzeti Színház következő évadából az orosz–ukrán háború miatt – jelentette be kedden a prágai színház szóvivője.

Tomas Stanek szerint a színház „megértést tanúsít” a kreatív csapat döntése iránt, hogy nem viszik színre a művet, mivel az a jelenlegi körülmények között „negatív érzelmeket válthat ki”. Kiemelte, hogy az opera cselekményének egyes részei

a nagy orosz birodalomról szólnak”.

„Az alkotógárda Ukrajna oldalán áll, és támogatja harcát a függetlenségért” – mondta a szóvivő.

Nem tűnnek el a repertoárból az orosz alkotók művei

Stanek hangsúlyozta: nem tervezik az orosz alkotók műveinek teljes eltüntetését, továbbra is játszanak olyan darabokat, mint Dosztojevszkij Félkegyelműje vagy Csajkovszkij A hattyúk tava című balettje.

Nyitókép: Neale Clark / Robert Harding Premium / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2022. március 24. 11:21
Még hogy sötét középkor...
confitür
2022. március 24. 07:12
Az elmebaj fertőző,gyorsan terjedő.
Biivisz
2022. március 23. 21:48
"... nem tervezik az orosz alkotók műveinek teljes eltüntetését, továbbra is játszanak ... Dosztojevszkij Félkegyelműje vagy Csajkovszkij A hattyúk tava." Még! Nézzétek majd meg fél év múlva. Ez a Tomas Stanek nyilván a csehek Alföldije.
pollip
2022. március 23. 21:22
A kollektív bűnösség elve nagyon rossz emlékeket hoz elő!!!!!!!!! Az EU lassan náci lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!