Kényelem, az okosak kísértése

2023. november 08. 23:07

„Minél régebbi egy probléma, annál öregebb a megoldása is” – vallja a 21. század egyik legeredetibb gondolkodója, egy indiai vállalkozó, akinek a nevét a Szilícium-völgyön kívül szinte senki nem ismeri. Kicsoda Naval Ravikant, és miért érdemes odafigyelnünk rá?

2023. november 08. 23:07
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Az utóbbi években itthon és a nagy­világban is népszerűek lettek az önsegítő könyvek, az életmód-tanácsadók, a pszichológiai podcastok. A poszt­modern társadalom keserű iróniája, hogy a – sok esetben jogos és megalapozott – bizonytalansággal, szorongásokkal teli Y és Z generáció körében a coach lett az egyik legtöbbek által vágyott mesterség, úgy is, hogy az emberek a saját életükben képtelenné váltak a rendrakásra. Helyes és indokolt tehát minden divatos megfejtőhöz, újsütetű bölcshöz szkepszissel közelítenünk – miközben annál nagyobb öröm rátalálni egy-egy hiteles személyiségre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!