Ez a járadékon hizlalt réteg alkalmatlan a fejlődést biztosítani

2019. augusztus 27. 09:07

A mesterségesen létrehozott új „vállalkozói” rétegnek fogalma sincs a versenyképességről.

2019. augusztus 27. 09:07
null
Inotai András

„Szerintem súlyos hiba volt az ezredforduló után ennyire egyoldalúan az autógyártásra és annak beszállítói hálózatára építeni a magyar gazdaság növekedését. A német autógyártás és a technológiai váltás súlyos gondokat okozhat a hazai gazdasági növekedésben és a munkaerő piacon egyaránt. Egyéb innovatív és versenyképes vagy azzá tehető ágazat hiányában nem jött létre több lábon álló termelési szerkezet, ami például az autóiparban felszabaduló képzett munkaerőt fel tudná szívni. Nem beszélve arról, hogy fékezni tudná a kivándorlást. A kis és közepes vállalkozások sem alkalmasak a fölöslegessé váló munkavállalók alkalmazására az elmúlt évek durva gazdaság-, társadalom- és oktatáspolitikai hibái miatt. Jó részük versenyképtelen, legföljebb túlélésre játszik, vegetál. (...)

A mesterségesen létrehozott új »vállalkozói« rétegnek fogalma sincs a versenyképességről, az etikus, ugyanakkor gazdaságos vállalkozás mibenlétéről. Normális országokban – már csak a gazdaság önvédelmi képességének megőrzése miatt is – nem fordulhat elő, hogy ugyanaz a személy, aki meghatározó tulajdonos egy bankban, a saját pénzintézetéből folyamatosan hitelezze saját, egyébként versenyképtelen cégeit, beruházásait. Ez az előszobája egy bankcsődnek. Ez a járadékon hizlalt réteg alkalmatlan a fenntartható és versenyképességre épülő fejlődést biztosítani.”

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. december 04. 12:36
Több akadémiai tanulmány bizonyítja, hogy a fejlődés valójában az ocsmány privatizáló reformkommunisták fejében és kezében van.
dakotasámán
2019. október 29. 20:15
"Ő már csak érti a dolgát, elvégre a szocializmus emlőin szocializálódott." te pedig zorbán emlőin. ja nem, a seggében. ez tényleg sokkal jobb.
tango47
2019. október 29. 20:14
Ő már csak érti a dolgát, elvégre a szocializmus emlőin szocializálódott.
IV. Fawkes
2019. október 17. 07:23
Akadémiai Közlöny, 1973: Társadalomtudományi Főosztály Afro-ázsiai Kutató Központ A Tanács vezetője: Bognár József titkára: Hosszú Gézáné tagjai: Bozsó Ernő, Kemenes Egon, Mándi Péter, Felvinczi Tamásné, Felvinczi Tamás, Inotai András
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!