A zárkózott embereknek szervez utazásokat egy amerikai cég

2019. szeptember 03. 09:20

Egyes kutatások szerint a zárkózott emberek a föld teljes lakosságának akár felét is kitehetik. Sokáig viszont nem vették figyelembe ezen emberek különleges igényeit, akár a turizmusban is. Erre a „piaci résre” talált rá egy cég az Egyesült Államokban, amely különleges utazásokat szervez zárkózott embereknek.

2019. szeptember 03. 09:20
null

A piaci rés megtalálása is innováció

Az introvertált embereket az utazási irodák nagyrészt figyelmen kívül hagyják, de nem tartozik közéjük Jacob Marek, az IntroverTravels alapítója, aki egy utazási irodát nyitott az igényeik kiszolgálására. A célközönség az a csoport, amely zárkózottsága ellenére meg akarja ismerni a világot, de a feltöltődéshez egyedül kell lennie.

Marek az irodát három éve nyitotta meg Dél-Dakotában és azóta folyamatosan bővítette kínálatát. Mostanra akár Vietnámba és Thaiföldre is szervez gasztro kirándulásokat, de akár Dél-Afrikába és a Galápagos-szigetekre is elutazhatnak az ügyfelek, ahol közelről is megtapasztalhatják a helyi vadvilágot.

„Ezek általában távoli helyek, ahol nincsenek emberek vagy külső ingerek.

Visszatérhetsz a természetbe vagy megtapasztalhatod a hely kultúráját” 

– mondja Marek.

Monopolhelyzetről szó sincs

Nem csak Marek, hanem egy chicagói székhelyű jóga oktató, Melissa Renzi is 2017 óta szervez hasonló csoportos kirándulásokat. „Az utazások általában 16 főre korlátozódnak, és rengetegen vannak várólistán” – mondja Renzi.

Az igény az utóbbi évtizedben egyre nagyobb mértékben növekszik, amely részben Susan Cain 2012-es „Csend – A hallgatás ereje egy harsány világban” című könyvének köszönhető, amely sokat segített a zárkózott emberek megértésében.

„Sok évbe telt, mire az emberek elkezdtek beszélni a zárkózottságról és megérteni, hogy az introvertált embereknek egyedi szükségleteik vannak” – nyilatkozta Michaela Chung, az Introvert Spring blog alapítója.

A visszajelzések alapján az utazók élvezik, hogy a hozzájuk hasonló „szociálisan introvertált” emberekkel utazhatnak, akiknek a közös programok után szintén magányra van szükségük a feltöltődéshez.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 09. 01:46
Csak mert az emberek jó részének kényszerből muszáj tömegben élnie abból még semmilyen mértékben nem következik az, hogy ezt is szeretik, erre vágynak. Éppen az ellenkezője következik. Városokban az emberek már nem is köszönnek egymásnak és csak úgy bírják elviselni a tömeget, hogy bizonyos mértékig immunissá válnak a többi emberre. akkora tömeg, amit az emberek kénytelenek elviselni a csimpánzok már nem tudnák, és tömény állatkínzásnak számítana annyi csimpánzt egy buszba zárni, mint amennyi szokott előfordulni a tömött buszokon. Derék, hogy az ember társas lény, de azért mindennek van határa és semmit nem jó túlzásba vinni.
Megtalálta
2019. szeptember 07. 11:02
Az introvertáltak nem feltétlenül tartózkodnak minden ember társaságától. A legtöbbjük egy az egy felállásban, négyszemközti beszélgetésben teljesen jól elvan, viszont jellemzően kerülik a csoportokat.
Akitlosz
2019. szeptember 06. 20:12
Majd ezt kapják ajándékba a születésnapjukra.
Akitlosz
2019. szeptember 06. 20:10
"a föld teljes lakosságának akár felét is kitehetik." De melyik földét? A Tűzföldét? A vörös földét? Vagy a fekete földét? Ez így hiányos információ. A Földre meg csak nem gondolhattak, elvégre nem áruló az, hogy kis betűvel írják a nevét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!