Csökkennek a megrendelések, az árbevétel romlására számít az Iveco Magyarországon

2019. október 24. 14:54

Idén a teherautók értékesítésében és az alkatrész forgalmazásban tapasztalt jelentős visszaesés miatt némi csökkenést, vagy stagnálást vár az árbevételben az Iveco magyarországi vezérképviselete, mondta Zákány Zoltán, a Danube Truck Magyarország  Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2019. október 24. 14:54
null

Tavaly 14 milliárd forint árbevételt ért el a magyarországi cég, az előző évinek közel a dupláját. A jövő évre inkább a bevétel csökkenését jelezte előre az ügyvezető, az évek óta tartó piaci fejlődés ezzel megtörni látszik a rendelésállomány alapján, jelezte.

Zákány Zoltán elmondta: az európai autógyártási és -fejlesztési iparág a legnagyobb hozzáadott értéket képviseli a kutatás-fejlesztésben, évi 55 milliárd eurót.

Kitért arra, hogy a haszongépjárművek iparága példátlan ütemben, jelentős változáson megy keresztül, amit olyan megatrendek vezérelnek, mint a digitalizáció, az automatizálás, a hajtásrendszerek elektromossá tétele, vagy a szolgáltatások kínálata, amivel lépést kell tartani.

A Danube Truck Magyarország az Iveco haszongépjárművek magyarországi vezérképviseleteként 2014 óta felel a márka jelenlétének biztosításáért. A teherautók mellett autóbuszokat, valamint bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket forgalmaznak. Budapest mellett 4 értékesítő partnerük van országszerte, és 13 szerviz pontjuk működik, a vezérképviseletnél 24-en dolgoznak.

(MTI, Fotó: Szigetváry Zsolt)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2019. október 29. 18:48
Junkeri Európai gazdaság köhécsel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!