Egy 15 éves fiú veséjét próbálta kivetetni egy nigériai politikus az Egyesült Királyságban, vádat emeltek ellene

2022. július 09. 08:52

A nigériai szenátort és feleségét azzal vádolják, hogy egy hajléktalan fiút hamis útlevéllel csempésztek Nagy-Britanniába, majd megpróbálták az egyik veséjét hozzájárulás nélkül kivenni.

2022. július 09. 08:52
null

A bíróságon a házaspár azt mondta, hogy azért van szükségük a kiskorú fiú veséjére, mivel a lányuk súlyos veseelégtelenséggel küzd.

A rendőrség azután értesült szándékukról, hogy a camdeni Royal Free Hospital egyik orvosa gyanút fogott, hiszen a fiú nem tudott arról, hogy szervet készül adományozni, sőt az útlevélben szereplő 41 éves életkor is gyanús volt számára. Ekweremadu – aki három cikluson át volt a nigériai szenátus alelnöke – és felesége tagadja a vádakat.

Damla Ayas ügyész nemrégiben ezt közölte a bíróságon: „Az áldozat 15 éves volt, akkoriban hajléktalanként élt Lagos utcáin.  A vádlottak Nigériában felkeresték és becsapták a fiút: jobb életet ígértek neki az Egyesült Királyságban. Hamis útlevelet adtak neki, amit a vádlottak jogellenesen szereztek meg.”

„Ez előre megfontolt volt, megtervezték. Vérvizsgálatot végeztek Nigériában, és a fiú idén februárban utazott az Egyesült Királyságba” – állítja a Remix hírportál.

„Egyáltalán nem tudta, azért hozták ide, hogy kivegyék az egyik veséjét. Csak akkor tudta meg, hogy szervátültetés céljából jött, amikor a kórházban elmondták neki.”

Az Egyesült Királyság hatóságai június 22-én tartóztatták le a házaspárt a Heathrow repülőtéren, amikor megpróbáltak felszállni egy Törökországba tartó gépre. A 15 éves fiút azóta őrizetbe vették az Egyesült Királyságban.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SaraKO
2022. szeptember 01. 08:25
A Rich Lives Matter jutott el Nigériába, a BLM még nem ért oda.
lhotx
2022. szeptember 01. 08:25
S nem kapták el azokat, akik ugyanezt megtették, de nem olyan exponált személyek, mint ez a politikus és a családja. Nem ez az első eset, néhány migránst szabályosan darabokra szedtek -- csak utánuk a kutya sem csaholt.
Muki46
2022. szeptember 01. 08:25
Csak egy kis helyi folklórt akartak exportálni. Már ez is bűn?
Almassy
2022. július 11. 08:15
Gyuribácsinak ezért van privátműtője a birtokán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!