Már orvosi kezelésre sincs pénzük az amerikaiaknak

2022. augusztus 20. 14:54

Az infláció miatt emelkedő költségek arra kényszerítik az amerikaiakat, hogy összehúzzák a nadrágszíjat – becslések szerint 98 millió ember halogatja az orvosi kezelést, csökkenti az autóvezetést vagy vesz fel kölcsönt az orvosi számlák kifizetésére.

2022. augusztus 20. 14:54
null

Sok amerikai küzd az inflációval, a bérek nem emelkednek elég gyorsan

A Gallup 3000 ember megkérdezésével készült felmérése, amelyet a West Health – az egészségügyi költségek csökkentéséért lobbizó nonprofit szervezetek csoportja – megbízásából végeztek, megállapította, hogy a magas infláció miatt sokan próbálják csökkenteni a költségeiket.

A 9,1 százalékos infláció – amely 40 éves csúcsot jelent – hatását a legkevesebbet keresők érezték meg leginkább, de a magas jövedelműek is beszámoltak arról, hogy átértékelték költségvetésüket.

A munkaügyi minisztérium fogyasztói árindexe júniusban 9,1 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest, amire 1981 óta nem volt példa.

A benzin ára 61 százalékkal ugrott meg az elmúlt évben, a repülőjegyeké 34 százalékkal, a tojásé 33 százalékkal.

Az infláció olyan gyorsan emelkedik, hogy a sok munkavállaló által kapott béremelés ellenére a legtöbb fogyasztó továbbra is aggódik az árak miatt – állítja az InfoWars.

Júniusban az átlagos órabér 3,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest az inflációval kiigazítva, ami a 15. egymást követő havi csökkenés az egy évvel korábbihoz képest.

Biden nem bírja a nyomást, mégis indulna az elnökválasztáson

Bár az amerikaiak az infláció mellett Bident is okolják a nehéz megélhetés miatt, ez őt nem tántorítja el attól, hogy induljon az elnökválasztáson.

A jelenlegi elnök érezhetően és egyre nyilvánvalóbban nem tud megbirkózni sem az orosz-ukrán háború hatásaival, sem a tomboló inflációval. Biden tehetetlenségét már nem csak a republikánusok, de saját pártjának szavazói is egyre kínosabbnak és károsabbnak találják: egy közvélemény-kutatás szerint a demokraták mindössze 30 százaléka gondolja úgy, hogy az elnöknek újra kellene indulnia a Fehér Házért 2024-ben – adta hírül korábban a Makronóm.

Júliusban visszapörkölt a károgóknak az amerikai elnök, aki vagy nem figyel, vagy nem akarja megfelelően értelmezni a közvélemény-kutatások eredményeit. Az inflációval és az energiaválsággal szemben tehetetlen Joe Biden népszerűsége minden egyes kutatási eredmény szerint folyamatosan és drasztikusan csökken, de úgy tűnik, a vezetőt ez cseppet sem zavarja. Az sem, hogy immár a demokrata szavazók elsöprő többsége sem őt szeretné látni a 2024-es kampányküzdelemben.

Biden júliusban egy újságírói kérdésre – miszerint mit gondol a Demokrata Páton belüli elutasítottságáról – úgy válaszolt:

Bajban az amerikai jegybank

Az Amerikai Egyesült Államok jegybankja a Federal Reserve az egyre agresszívebb kamatemeléssel igyekszik megfékezni az emelkedő inflációt. A jegybank elnöke Jerome Powell is megerősítette, hogy amennyiben azt az infláció indokolja, hajlandóak a meredekebb kamatemelési pályára.

A kérdés az, hogy az egyre meredekebb kamatemelés képes-e megteremteni újból az árstabilitást mielőtt recessziót idézne elő. A lehetséges megoldásokról a Makronóm korábbi cikkében olvashatnak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. augusztus 22. 14:08
Az elbaszott, világszinten legdrágább egészségügyi rendszerük, az meg csak Európából nézve anomália. Gyurcsányék ilyet akartak Magyarországra.
brekker
2022. augusztus 22. 14:04
Egyébként az euró volt már 0.8 is a dollárral szemben, csak szólok. Mégse dőlt össze a világ.
kukubenko
2022. augusztus 22. 14:00
B+ Én 43 éve Ausztriában élek és egy tucatszor voltam az USA-ban a testvéremnél, aki ugyancsak 43 éve él az USA-ban. Azonkívül ismerem a magyarországi rendszert is, mert van egy cégem, ami miatt hetente Magyarországon vagyok és napi kapcsolatban állok egy csomó hatósággal, meg vállalkozóval. Olyat írsz, hogy wc papírt meg szappant kell vinni a magyar kórházba. Ez tipikus moslékos duma, mert ti is tudjátok, hogy ezeket a prolik meg a cigányok lopják el. Abban viszont igazad van, hogy a magyar egészségügy színvonala elmarad a nyugatitól. De ki tette tönkre?? Az Orbán?? Nem, hanem az ilyen dobrev meg gyurcsányfélék, meg a büdös judeobolsevik fajtája. A Hospinvesten keresztül privatizálták az egri, gyöngyösi és hatvani kórházat. Egész osztályok mondtak fel és mentek külföldre, vagy más területre dolgozni. Akkor voltak a kórházbezárások, ágyszámleépítések meg magánkézbe adták a haveroknak az összes orvosi szolgáltatást. Mennyi Magyarországon a betegkassza bevétele, ha a privátban megkötött beteg és balesetbiztosítás 9.000 Ft?? Ugyanez Ausztriában 400 Euro. Nekem ne meséld el hol mi van, mert pontos képben vagyok. A gerinceredetű izomsorvadás kezelését, ami 2 millió dollárba kerül azt a magyar állam kifizeti. Hány ember havi befizetése ez szerinted?? Ki finanszírozza ezt?? Hány országban fizetik ezt ki?? Az USA-ban?? Kinek?? Orbánék több száz milliárdot költöttek EU-s támogatással a kórházak felújítására és az eszközpark cseréjére vidéken. Budapesten most kezdik, mert az EU nem adott semmit a főváros részére, mert az EU átlag felett van. Az amerikai kórházköltségekről megy annyi, hogy 1992- ben az apámat mentővel bevitték a kórházba és egy napot volt megfigyelésen. 4.800 dollárt számláztak ki a biztosítónak. Keresd a pénzt a judeobolsevik gazdáidnál, vagy tedd vissza a kasszába, ahogy a rabbid mondaná.
brekker
2022. augusztus 22. 13:56
Fogadj ellenük! Bővebben: Minden fizikai erőforrásuk megvan a maguk térfelén, rendben is tudják tartani nagyjából. Hogy máshol a káoszteremtés akadozik, az csak időlegesen akasztja meg a dollár erősödést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!