Musk kinyírta a home office-t a Twitternél

2022. november 10. 17:10

A döntés várható volt. Lehet befáradni az irodába, vagy otthon maradva új állást keresni.

2022. november 10. 17:10
null

Legalább heti 40 óra irodai jelenlétet követel meg Elon Musk a Twitter alkalmazottaitól. Az új tulajdonos e-mailben közölte a munkavállalókkal az elvárást, hozzátéve: csak az ő személyes engedélye teheti lehetővé, hogy valaki otthonról dolgozzon.

A döntés várható volt, Musk ugyanis legendás arról, hogy szereti, ha alkalmazottai kontrollált körülmények között dolgoznak. Nem sokat segített a dolgon, hogy a felvásárlás előtti napokban a Twitter-alkalmazottak levelet fogalmaztak leendő főnöküknek, amelyben többek között a home office megmaradását követelték. Ha ezt nem írják le, Musk talán később vezeti be a szabályt, így azonban a harcias kiállás csak olaj volt a tűzre.

Mielőtt Musk átvette volna a vezetést, a Twitter a home office legtágabb értelemben vett szabadságát nyújtotta a munkavállalóknak, vagyis

állandó jelleggel és bárhonnan elvégezhették a feladatukat.

A cég még havi egy plusz, az egész vállalatra kiterjedő szabadnapot is biztosított – az új vezér pedig egy tollvonással azt is megszüntette

Musk indoklásként annyit fűzött a home office megszüntetéséhez: „hosszú és nehéz út áll előttünk, intenzív munkára lesz szükség a sikerhez”.

Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. november 20. 10:58
"Minek örülünk pontosan?...." Ti a hülyeségeknek. Mi az normális emberi dolgoknak.
Naten
2022. november 17. 19:28
A covid alatt másfél évig felváltva egyik héten otthonról, másik héten a munkahelyemen dolgoztam. Gyűlöltem. Egyrészt nem voltak meg érdemben a feltételei (a lakás elba_ott kialakítása miatt nem tudok hol elhelyezni egy íróasztalt, így jobb híján a konyha asztalon dolgoztam), másrészt nem tudtam koncentrálni a feladatomra. Nem volt nagy élmény egyedül a konyhaasztal mellett gubbasztani majdnem egész nap. Plusz, nekem ne mondja senki, aki valaha is otthonról dolgozott, hogy soha nem tartott 1-2 órás szüneteket, esetleg nem dölt le egy órácskára két meeting között... aki erre hajlamos, az ki fogja használni a lehetőséget és vissza fog élni vele. Azt mondom legyen meg a HO lehetősége (nálunk most 2 nap/hét) aztán ha pl. lehal az autó, vagy beteg a gyerek, akkor lehessen otthonról dolgozni és mellette elintézni az ilyen problémákat, de szerintem felesleges a munkáltatóknak ezt nagyon erőltetni.
eusebius
2022. november 17. 19:27
Skandallum! Be kell menni dolgozni? Micsoda idők járnak! Ez már a vég kezdete!
sorivo4
2022. november 17. 19:27
Ez munkaruha rajta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!