Hetilap

Jön a harmadik világháború?

Eszkaláció a Közel-Keleten
VI. évfolyam 16. szám

Jobb a közétkeztetés, de fontos, hogy otthon is egészségesen főzzünk

2017. január 05. 13:33

Életszerűbb lett a közétkeztetési rendelet új változata – mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2017. január 05. 13:33

Erdélyi-Sipos Aliz azt mondta, a tapasztalatok szerint a legnehezebben elfogadható szabály a két évvel ezelőtt bevezetett rendeletben a felhasznált só mennyiségének csökkentése volt, hiszen az eredeti rendeletben átmenet nélkül kellett a bölcsődékben és óvodákban kínált ételek sómennyiségét csökkenteni; az új változat ezen enyhít egy keveset.

Hangsúlyozta, a megváltoztatott rendelet után életszerűbb, azonban a helyes táplálkozási kritériumoknak továbbra is megfelelő jogszabály született. A szakember szerint azonban nem elég csak a közétkeztetést megreformálni, az otthon készített ételeknél is törekedni kellene a helyes táplálkozásra, amihez praktikus segítséget nyújt a szövetség honlapján az Okostányér elnevezésű felület.

(MTI)

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!