Pénzbüntetésre ítélték a budapesti francia-portugál meccs rendbontóit

2021. július 08. 09:13

A vádlottakat a bíróság 100-100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy-egy évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától.

2021. július 08. 09:13
null

Az ügyészség egy iraki nőt és egy német férfit bíróság elé állított a futball Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésén történt rendbontás miatt, a vádlottakat a bíróság 100-100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy-egy évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint egy 34 éves iraki nő a június 23-án rendezett Franciaország-Portugália mérkőzésen, a meccs lefújása után felállt a pályát és a nézőteret elválasztó korlátra, majd a biztonsági őr jelzése ellenére beugrott a pályára, ahonnan később kikísérték.    

A mérkőzés végén egy német férfi szintén átlépett a korláton és beszaladt a portugál csapathoz. Ebben egy önkéntes megpróbálta megakadályozni, de végül a csapat mellől kísérte le a pályáról a biztonsági szolgálat.    

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendbontás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította mindkét terheltet, és a bíróság a vádakkal egyezően bűnösnek mondta ki a terhelteket. Mindkét ítélet jogerős.

(MTI)

Címlapképen: Francia szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Portugália – Franciaország mérkőzésen.

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2021. július 11. 22:12
gíllyotín a szantamárián jobb lettb volna......
sufnik
2021. július 11. 12:02
De még jobban érvel!!!!!
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. július 10. 18:25
Jól beszélsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!