A Bp. Honvéd legendáinak egybehangzó véleménye: Amit a játékosok eddig produkáltak, minősíthetetlen és elfogadhatatlan!

2022. január 31. 19:10

A hétvégi NB I-es forduló egyik legnagyobb durranása volt, hogy az újonc Gyirmót elleni hazai vereség után elfogyott a kispesti klub vezetőinek türelme, és azonnali hatállyal menesztették Horváth Ferenc vezetőedzőt. A Mandiner Sport a Budapest Honvéd korábbi legendáit kereste meg: mi lehet a kritikán aluli szereplés valódi oka?

2022. január 31. 19:10
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Dajka László

a Budapest Honvéd ötszörös bajnok támadója

„Egy átkos széria van csapaton, és ebbe lépett bele Horváth Ferenc”

"Amit az elején le kell szögezni és el kell ismerni: Horváth Feri nagyon tisztességesen és aprólékosan dolgozott. De az edzői szakmához nem csak tudás, szerencse is kell; ami pedig a Honvéddal az elmúlt 6-7 hónapban történt (öngólok, kiállítások, kedvezőtlen VAR-ítéletek) az egy másik csapatnak három-négy év alatt jön össze. Nincs rá jobb kifejezés: egy átkos széria van csapaton, és ebbe lépett bele Horváth Ferenc. Ezzel együtt azt mondom, minden okkal történik. Ferinek nagyon jó emberi tulajdonságai és szakmai meglátásai vannak, de neki is van még mit tanulnia. Összességében azt lehet mondani, mindent megtett a jó szereplés érdekében, de ez a kispesti korszak a pályafutása egy roppant balszerencsés időszaka volt. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, amely sok mindenre választ adhat"  

"Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra" Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
"Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra" Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Esterházy Márton

a Budapest Honvéd háromszoros bajnok támadója

„Olyan emberek hoznak döntéseket, irányítanak és igazolnak játékosokat, akik nem értenek hozzá”

"Azt veszem észre, hogy felsőbb szinten a szakma nincs megfelelő kézben. Olyan emberek hoznak döntéseket, irányítanak és igazolnak játékosokat, akik korábban már bebizonyították, nem értenek hozzá. Nincsen egy magasan kvalifikált sportigazgató, amely a mai futballban elengedhetetlen. Horváth Feri tavaly januárban került a Honvédhoz, és a nyáron valószínűleg nem kapta meg azokat az erősítéseket, amelyeket kért. Már az ősszel is többször lehetett arról hallani, hogy elküldik őt, de az a teljes dilettantizmus, hogy miután végigcsinálnak egy 4-5 hetes alapozást, egy mérkőzés után megköszönik a munkáját. Ha egy szakember elveszti a bizalmat, azonnal lépni kell, nem megalázni azzal, hogy a tavaszi első forduló után küldjük el. S persze, megvan a játékosok felelőssége is! Hiszen nagyon jól keresnek, éppen ezért a követelményeket már régen rendbe kellett volna rakni. Bár az is igaz: a hozzáállást, az akaratot, a futómennyiséget nem az irodában, hanem kizárólag az öltözőben lehet megkövetelni!"   

Garaba Imre (középen) és Esterházy Márton (jobbra) Komora Imrétől is tanulta a futball csínját-bínját Fotó: MTI/Illyés Tibor
Garaba Imre (középen) és Esterházy Márton (jobbra) Komora Imrétől is tanulta a futball csínját-bínját Fotó: MTI/Illyés Tibor

Garaba Imre

a Budapest Honvéd négyszeres bajnok védője

„Horváth Ferenc felelőssége, milyen taktikát játszatott a csapattal”

Nem gondolnám, hogy a rossz szereplés miatt egyből a vezetőedzőt kellene megtalálni. Meg kell vizsgálni a játékoskeret összetételét, és azt, hogy ki, mire képes, hiszen bőven vannak képességbeli hiányosságok is. Elsősorban azt kéne a játékosokba sulykolni, hogy ne visszafelé, hanem az ellenfél kapuja irányába játszanak. Az elmúlt időszakban hihetetlen mennyiségű hátra passzal próbáltunk építkezni, pedig a támadásokat csak előre játékkal lehet felépíteni. Nem én mondom ki először, hogy a labdarúgást gólra játsszák, és itt jön elő a vezetőedző felelőssége, hogy milyen taktikát játszatott a csapattal? Azt nem tudom, hogy Horváth Ferenc döntése volt, hogy ennyire defenzíven játszottunk, vagy egyszerűen a játékosok nem voltak képesek hatékonyabb támadásokra. Összességében azt mondhatom: az a játék, amit az utóbbi időszakban produkáltak, minősíthetetlen és elfogadhatatlan! Teljesen megértem az igényes kispesti szurkolótábor elégedetlenségét is.

Nagy Antal

a Budapest Honvéd négyszeres bajnok középpályása

„Horváth Feri olyan játékosokhoz is ragaszkodott, akik cserbenhagyták őt”

Évek óta mondom, hogy a Honvédnál az egyik legnagyobb baj, hogy mindig leszálló ágban lévő játékosokat szerződtetünk. Az eredménytelenség másik fő oka, hogy szegény Horváth Feri olyan játékosokhoz is ragaszkodott, akik cserbenhagyták őt. A mentális felkészítéssel is komoly problémák voltak, hiszen hallatlan, hogy a mérkőzések utolsó perceiben nem kevesebb, mint 12 pontot vesztettünk el, másrészt a hazai meccseinken sorozatban kudarcot vallottunk. No, és a VAR is elég furcsán működik Magyarországon, hiszen rendre mi voltunk a kárvallottak. Azt sem látom tisztán, hogy a klubon belül a szakmai vezetés merre halad? Hiszen abszolút nincs összhang a klubigazgató, a menedzserek és a szakmai stáb között! Pedig ezzel az állománnyal simán az első ötben kellene lennünk! Az is érthetetlen, hogy a klubvezetés miért nem fogadta el a segítségünket? Pedig felajánlottuk, hogy mi, régi játékosok önzetlenül segítenénk annak érdekében, hogy eredményesebb legyen a csapat. De nem volt ránk szükség - a végeredményt pedig látjuk…

Varga József

a Budapest Honvéd háromszoros bajnok védője

„Nem Honvéd-szintű labdarúgók alkotják a keretet”

Nem szívesen bántok volt labdarúgót, pláne korábbi Honvéd-játékost, de meg kell mondjam, az első perctől nem éreztem, mit is akar Horváth Feri játszatni a csapattal? Még ha rossz is egy elképzelés, legalább lássam, hogy mi a terv. Ehelyett abszolút ad hoc módon játszott a csapat, ez pedig arra enged következtetni, hogy nem gyakoroltak be bizonyos taktikai elemeket, védekezési és támadási variációkat. A másik fő probléma, hogy nem Honvéd-szintű labdarúgók alkotják a keretet, és Feri abban is hibázott, hogy nem tudott túl szigorú lenni a játékosokhoz, akik vissza is éltek ezzel. Bárki is jön, nem hiszem, hogy a Honvédnak kiesési gondjai lesznek, de ne is következzen be ez a blama, mert akkor egyhamar nem kerülünk vissza az NB I-be…

Nyitókép Padlón a Honvéd... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2022. február 03. 15:02
Akinek a Szíjjas a haverja....
misi53
2022. február 01. 16:45
Mondjuk 5-6néger gyorsan megoldaná a problémát! Meg nem is kérnek fejenként egy kiló banánnál többet ,olcsók !
ujujuj
2022. február 01. 16:44
Azt nem értem ebben, hogy ha a vezetőség látta, hogy Horváth Ferenc nem jó edző, miért nem rúgták ki decemberben? Most veszítettek másfél hónapot, ameddig az új edző dolgozhatott volna a csapaton. Ha meg úgy döntenek, hogy megtartják, mert bíznak benne, akkor miért kell 1 vereség után kirakni? Mitől rosszabb edző most, mint 2 nappal ezelőtt?
vip era
2022. február 01. 10:52
Horváth Ferenc hol nem volt még edző? Hol nem bukott meg rövid idő alatt? Ez edzői beltenyészet,ami nálunk van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!