Így robbant be a Liverpoolba Szoboszlai

2023. augusztus 05. 19:10

A Bayern München ellen játszott felkészülési mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára, és mondhatjuk, hogy bizonyította, nem véletlenül került a Liverpoolba.

2023. augusztus 05. 19:10

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, nemrégiben megtörtént a magyar labdarúgás történetének legdrágább igazolása azzal, hogy Szoboszlai Dominikot 70 millió euróért megvásárolta a Liverpool FC, 

a világ egyik legjobb klubcsapata.

A magyar klasszist hatalmas érdeklődés övezi – nem véletlen, hogy a Liverpool a hivatalos YouTube-csatornáján nem sokkal a focista bemutatkozása után megosztotta karrierjének legjobb pillanatait. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az ifjú tehetség debütálása is csodálatosan sikerült, ami a Liverpool FC Fans Facebook-oldalon közzétett friss statisztikákból is kiderül. Szoboszlai ugyanis a Bayern München ellen játszott felkészülési mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára, és azt mondhatjuk, hogy bizonyította, nem véletlenül került a Liverpoolba. 

A legtöbb megelőző szerelés, szám szerint 11, valamint a legtöbb lecsorgó labda begyűjtése (18) szintén a magyar játékos nevéhez fűződik. Az is kiderült, hogy 94 passzból 87 passzt tudott sikeresen adni, továbbá 2 várható gólpassz köthető hozzá. Arról nem is beszélve, hogy 14-ből 6 párharcot tudott sikeresen megnyerni. Az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy mindezt 155 perc alatt tudta teljesíteni. 

Anomáliák a magyar sztár nevének kiejtése körül

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, a magyar középpályás mezén rosszul tüntették fel a nevét. Ugyanis a focista a Bayern München ellen játszott felkészülési mérkőzésen „Szosbozlai” feliratú szerelésben lépett pályára. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nagy az elvárás Szoboszlai felé

A minap az egyik legelismertebb angol futball szakíró, Keir Radnedge komoly feladatokat jósolt a magyar tehetségnek, s kifejtette: Szoboszlai tehetségén múlik majd, hogy a rá váró nyomást hogy viseli el. 

 

Szoboszlai most futva ért földet, ehhez kell felnőnie"

 

 – közölte. 

Lewis Steele angol szakírót is elbűvölte a magyar csillag teljesítménye, pozitívan hivatkozott a focista Leicester elleni teljesítményére, s a Liverpool egyik fegyverének nevezte a magyar szögletrúgásait. „A magyar játékos visszatérése – miután a múlt héten kifordult bokája miatt kénytelen volt kihagyni néhány napot a pályán – a második félidőben igazán ragyogóra sikerült. Szöglete a vörösök negyedik gólját eredményezte, a következő akciója pedig olyan veszélyesnek tűnt, ami igazi fegyvere lehet Kloppnak és csapatának” – fogalmazott. Mindezek mellett Steele tízes skálán hetesre értékelte a magyar labdarúgó teljesítményét, ami kiemelkedőnek számít.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

 

Nyitóképen: Szoboszlai Dominik és a Liverpool legendás edzője, Jürgen Klopp (Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2023. augusztus 09. 08:48
Hagyjuk már. Egy liverpooli szaklap szerint Szoboszlai fejfájást okozott Kloppnak a barátságos mérkőzésen beszerzett sárga lap miatt és vegyesre sikerült a bemutatkozása. "It was, all in all, a mixed showing for the midfielder as he prepares for a likely Premier League debut against Chelsea on Sunday following his $77m (£60m/€70m) from RB Leipzig earlier in the summer." https://www.liverpool.com/liverpool-fc-news/features/liverpool-dominik-szoboszlai-jurgen-klopp-27476451
destsai
2023. augusztus 06. 12:40
mérakartok NER kurvát csinálni ebből a fiúból????????????...semmi közötök hozzá!!!!! tóth gabi legalább lelkesen terpeszt meg pucsít. ez a legény még nagyon fiatal az örömlánysághoz. remélem legalább az apja tudja mit csinál...
states-2
2023. augusztus 06. 02:51
Kicsit korai még Szoboszlait a mennybe meneszteni, az viszont már mekkora bunkóság, hegy nem tudják a nevét leírni.
bodrigyuri
2023. augusztus 05. 22:56
Hagyjuk már a faszba a sok proli fudbalistát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!