A Szoboszlai soha nem érhet véget

2023. november 20. 11:55

Talán azóta nem lett ennyi szív egyszerre libabőrös Zuglóban, hogy majd két és fél éve Fiola Attila a hálóba talált a magyar válogatott Franciaország elleni Európa-bajnoki meccsén.

2023. november 20. 11:55
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Dominiiik! … Dominiiik! … Dominiiik!

Talán azóta nem lett ennyi szív egyszerre libabőrös Zuglóban, hogy majd két és fél éve Fiola Attila a hálóba talált a magyar válogatott Franciaország elleni Európa-bajnoki meccsén. Képtelenség elbeszélni, hogy Szoboszlai Dominik második gólja után hogyan töltötte meg a 65 ezer néző hangja az eget, miután a szpíker a játékos vezetéknevét kiáltotta, mire a kórus bonthatatlan egységben felelt a klasszis keresztnevével. Állítólag a Kansas City Chiefs NFL-csapatának arénája a földkerekségen a leghangosabb, ám képzeletem korlátos ahhoz, hogy elgondoljam, lehet örömüvöltőbb stadion, mint amilyen a Puskás Aréna volt vasárnap délután.

Pedig még csak nem is most jutott ki a válogatott a 2024-es Eb-re, hiszen azt már megtette csütörtök este. Akkor nem lehettünk ott a helyszínen, noha volt jegyünk a szófiai randevúra. Az volt a terv, hogy a Puskin kávézóból indulunk éjfélkor, reggelre kiérünk, kis alvás, aztán a komplett nap az örökkévaló emlékezetünkbe szánt meccsnek rendelve. Éjszaka vettük a jegyet is, egy pénteken esett le a haverok egyikének, elfelejtette a Montenegró elleni találkozóra a belépővásárlást, jeleztük neki, hogy lógó ormány, ez nem úgy van, mint az Azahriah, hogy lehet triplázni, majd újra az csendül fel, hogy »mondd el, miért, / miért van, hogy fáj, / miért van, hogy bárhova megyek / az éj leple alatt újra / és újra rám találsz«, a mi játékunkban semmi nem újrázható, a futball egyszerinek, ismételhetetlennek lett teremtve. Ő azzal nyugtatta magát, addigra úgyis eldől, Szófiában már kijutunk.

Ebből a közlésből született az éjszakák ötletgazdagságának megfelelően a felvetés: oda van még jegy? Persze, ráadásul csak kétezer forint. Meglettek a zsugák, elkészült a terv, pár nappal később a szállásfoglalásnál tartottunk, amikor kezdődött a cirkusz. Hogy az UEFA-maffiázás vagy a bolgár szövetség radikális bírálata volt-e az erősebb a csetben, már mindegy is, zárt kapu lett, elvették tőlünk a meccsünket.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2023. november 20. 18:47
Tiszta Fekete-Győr, amikor van magyar sportsiker, akkor mindig is támogatta a magyar sportot. Gondolom, előre be volt készítve már az a cikk is, ami kudarc esetén Orbán focis monomániájáról szólt volna - szintén a többi balosból kiindulva. Csak az az olcsó népszerűséghajhászás meg a nyerteshez dörgölőzés ne lenne - igaz, ahhoz gerinc kell.
Béri Balogh Ádám
2023. november 20. 17:09
Szép volt Pető Péter....
zavulon
2023. november 20. 16:05
A 24.hu átállt a sötét oldalra. Más magyarázat nincs, nem van, nem lehet.
ördöngös pepecselés
2023. november 20. 14:05
namost aki picit is szurkol a magyaroknak és ért a focihoz az egyáltalán nem lett libabőrös a Szoboszlai góljától mert messze nem okozott akkora katarzist mint a Fioláé. -mindenki tudta hogy Szoboszlai világklasszis aki bármikor képes ilyenre -a magyar csapat már elérte a célját így a gólok csak az ünnepet tehették teljessé -persze szép volt,elismerést érdemelt és örömet okozott de szokjunk hozzá hogy ez mostantól így lesz és a libabőr is jőhet mondjuk az EB döntőben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!