Brazilok ellen lőtt csodagól, Kiprich-és Hazard-találat – ezekre a híres gólokra hasonlít Szoboszlai szólója (videók)

2023. november 20. 15:44

A magyar játékos góljának értékét növeli azonban, hogy hátrányban, nyomás alatt született.

2023. november 20. 15:44
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik

Ismert, egy perc alatt lőtt két góljával Szoboszlai Dominik megfordította a magyar válogatott idei utolsó csoportmeccsét Montenegró ellen, amely végül 3-1-re végződött. –

Ezt is ajánljuk a témában

A két találat közül az első volt szépségdíjas, olyannyira, hogy a Nemzeti Sport össze is szedte, mely korábbi híres gólok mutatnak hasonlóságot a Liverpool klasszisának megmozdulásaival.

Érdekesség, hogy a három hozott példa közül kettő magyar, nem is akármilyen focistáktól: az 1966-os angliai világbajnokságon Brazília ellen 3-1-re megnyert meccsen Bene Ferenc kígyózott be a tizenhatoson belülre, és lőtte ki az alsó sarkot, 1985-ben pedig Kiprich József szerzett hasonló gólt az Ausztria elleni vb-selejtezőn. Az a meccs végül 3-0-s magyar sikerrel ért véget.

Szoboszlai góljának értékét növeli azonban, hogy hátrányban, nyomás alatt Született.

Egy élesszemű twitterező/X-felhasználó pedig Eden Hazard Liverpool elleni góljával vélt felfedezni kísérteties hasonlóságot. A Chelsea korábbi belga játékosa a 2018–2019-es idényben az angol Ligakupában szerzett győztes gólt Szoboszlai mostani csapata ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. november 21. 02:42
Szoboszlájnak: Hazard 623 gólt lőtt a karrierje során. Egyedül a Chelsea szinében 110-et. Van mit behoznod.
Squalline
2023. november 20. 18:19
Azt is tegyük hozzá, hogy Montengro védelmének irányítòja és gerince S.Savic, az Atletico Madrid védöje. Szóval Szoboszlai ezen a szinten mattolta a védelmet 2 perc alatt 2-szer. De amúgy is teli van komoly játékosokkal ennek a kis balkáni államnak a csapata (pl. Fiotentina, Lazio). Fogjuk még öket látni, ez egy igen jó kis gárda, ha valaki belemélyed. Ugyanúgy, ahogy a csoportját simán nyerö, minket korábban kvázi a vb-töl megfosztó Albánia, ami majdhogynem egy komplett Seria A csapat. Szóval aki azt gondolja, ja hát ez csak egy Montenegro, nagyon téved. Az eléggé tartalékos magyar csapatnak bizony kellett a fergeteges közönség és egy klasszis Szoboszlai. Ezt kicsit azért is írtam, mert természetesen már találkoztam ma egy ügyeletes fanyalgóval, aszongya, hogy na mit vagytok oda, rúgott kettöt egy putricsapatnak (röhögve). Tipikus mindenszarista persze, mi más is lenne.
lynx
2023. november 20. 17:40
A Császár, Albert Flórián is rúgott ilyeneket. A Youtube-on körül kell nézni. Szoboszlai játéka talán az övére hasonlít jobban.
Jajdejónekünk
2023. november 20. 16:43
Ez csak a figyelemelterelés, a porhintés. Az igazság az, hogy a konzidztens sikerek ellenére a magyar foci haldoklik. Szoboszlai pedig csak úgy tűnik, mintha sztár játékos lenne, valójában tök béna falábú. Ne engedjétek, hogy a valóság megtévesszen benneteket! A magyar foci szar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!