Elek és Szucsánszki is visszatért a Ferencvároshoz!

2023. november 20. 13:34

Megható jelenetek az Elek Gyula Arénában: a korábbi sikeredző és az egykori csapatkapitány újra a Fradi-pályán!

2023. november 20. 13:34

Újra Elek Gábor nevét skandálta a tábor a Fradi-csarnokban! Egészen pikáns hetet zártak a korábbi ferencvárosi kedvencek: a Fradi női kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, Elek Gábor és felesége, a korábbi válogatott csapatkapitány Szucsánszki Zita a zöld-fehérektől való távozás után nyártól az NB I/B-ben szereplő Esztergomi Vitézek szakmai igazgatója, illetve irányítója. Ebbéli minőségükben előbb kedden kiejtették a Magyar Kupából az élvonalbeli budaörsieket, majd a sors(olás) szeszélye folytán szombaton a Népligetbe vezetett az útjuk. Abba a csarnokba, amelyet épp Gábor édesapjáról, a korábbi legendás vezetőedzőről, Elek Gyuláról neveztek el.

Eredetileg az NB II-ben indult volna az esztergomi csapat, ám a siófoki klub visszasorolásával megnyílt az út, hogy a másodosztályban (NB I/B) vitézkedhessen. Nem is áll rosszul a szénájuk, 11 forduló után a dobogón tanyáznak, csak Szombathelyen és Debrecenben kaptak ki a lányok, hétvégén még a Fradi-pályán is nyertek. Felemás érzés lehetett Elek Gábornak a vendégek kispadján. Először szerepelt a Ferencváros ellen a 2007 és 2023 között a klubot szolgáló korábbi szövetségi kapitány, egészen pontosan a zöld-fehérek U19-es együttese ellen.

Nem csak Elek és Szucsánszki számára volt pikáns az összecsapás, több korábbi ferencvárosi játékos is pályára lépett a vendégeknél: Albert Helga, Ábrahám Szilvia, Farkas Kata, Majoros Klaudia mellett Valovics Nóra is. Utóbbi még 2006-ban az EHF-kupát szerezte meg, a gárda kapusedzője, Jelena Abramovics 2011-ben és 2012-ben a KEK-serleget hódította el, a klublegenda, Szucsánszki Zita pedig mindegyiket megnyerte a Fradival – bajnoki címekkel és Magyar Kupa-sikerekkel egyetemben.

Szombaton az esztergomiak 28–21-re győztek, a mérkőzés első támadásának a végén, az első találatot épp Szucsánszki szerezte...

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 20. 16:38
Sikeres magyar edzőket vissza a kispadra!
luxusbatar
2023. november 20. 13:42
Rákattintottam. Örüljél, firkász!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!