Rekordév után (előtt?)

2023. december 30. 12:23

2024 is történelmi sportsikereket ígér.

2023. december 30. 12:23
null
Szöllősi György
Szöllősi György
Nemzeti Sport

„És akkor a futballról még nem is beszéltünk, ahol megint sok évtizedes rekordok dőltek meg, sőt történt itt is olyasmi, ami korábban sosem. Például magyar alapember játszik a Premier League egyik topcsapatában. Szobosz­lai Dominik Liverpoolba szerződése és ottani helytállása valóban olyasmi, amit a magyar futball történetében csak Puskás Ferenc madridi, Kubala László, Czibor Zoltán és Kocsis Sándor barcelonai, Ladinszky Attila rotterdami, Kű Lajos bruges-i, Nyers István milánói, esetleg Varga Zoltán amszterdami szerződtetéséhez lehet hasonlítani. Azonban az említett példáknál is sokkal örömtelibb a magyar szurkolók számára, hogy a felsoroltak egyike sem játszhatott többé a magyar válogatottban, míg Szoboszlai természetesen Liverpoolból is lehet a nemzeti csapat 10-ese és kapitánya, sőt. S miközben a többi említett magyar futballsztár sikereit a kommunista diktatúra médiája titkolta a magyarok elől, a Liverpool magyarjának meccseit mindannyian követhetjük a közvetítések révén.

Arra pedig a mi – keserű futballtapasztalatok során edződött – nemzedékünk egyszerűen nem is talál sem szavakat, sem viselkedési mintákat, hogy miként kellene megélnünk, amikor a válogatottunk és a Ferencváros is veretlenül jut tovább a csoportjából. Igaz, a Klaksvík elleni kínos megtorpanás vagy a montenegrói 0–0 elbizonytalaníthatott bennünket, ám a folytatás mindkét esetben szokatlanul meggyőző volt. Azt követően, hogy a Fradi legutóbb megérte a tavaszt (1975-ben), majdnem fél évszázadot kellett várnia a következő ilyen bravúrra. Most meg kétszer egymás után sikerült. Amikor a válogatott legutóbb, 37 éve egyenes ágon kijutott egy nagy tornára, a mexikói vb-re, az utolsó, a továbbjutás szempontjából már nem fontos hazai selejtezőjét elveszítette, ám most ezt is megnyerte.

A legjobb az egészben, hogy ha még a 2023-ban elért eredményeket is felül tudjuk múlni, az 2024-ben, futball Eb-n és olimpián, megint csak elképesztő, történelmi sikereket ígér...”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. december 31. 08:16
Szia Uram! Amcsi vízum olcsóba?
oberennsinnen49
2023. december 30. 15:06
Szöllősi és a Nemzeti Sport elvégzi a maga munkáját, becsülettel. DE EZ KEVÉS. Az NS a magyar sportkedvelők egy részét képviseli, a másik - a kritikus rész - KIMARAD. ÍGY sajnos az egész csak félsiker, sok-sok kérdőjellel., ha az újságíró szakma egésze!!! nem szerepelhet fajsúlyosan, napi jelleggel!!! Pl csak egy: Hogyan lehetséges, hogy a ma már testnevelési EGYETEMKÉNT működő intézmény képtelen kinevelni EGY, AZAZ EGYETLEN DARAB nemzetközileg jegyzett edzőt bármely labdajátékban - EZ ADJA A MAGYAR ÉS A VILÁGSPORT DÖNTŐ RÉSZÉT, BENNE A FUTBALL EGYMAGA TÖBB MINT 50%-OT! de ugyanígy menedzsert, sportigazgatót, sportfranchise, üzleti szakembert, mentális alapfelkészítési szakembereket megye 3-tól NB I-ig, már 12 éves kortól és estébé, estébé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!