„Vérzik a szívem” – így reagáltak a német kommentelők Dárdai válogatottról szóló döntésére

2024. január 23. 14:00

„A szívből hozott döntések a jó döntések, még ha hosszútávon szívesebben láttalak volna német színekben!”

2024. január 23. 14:00

Mint arról beszámoltunk, Dárdai Márton, Dárdai Pál 21 éves fia közösségi oldalán jelentette be, hogy a magyar nemzeti tizenegyet választja és a magyar felnőtt válogatottban szeretne szerepelni, nem pedig a németben. A berlini születésű labdarúgó jelenleg a Hertha Berlin labdarúgója, ahol édesapja a vezetőedző.

Ezt is ajánljuk a témában

A szurkolók körében felemás reakciókat szült Dárdai Márton döntése, a magyarok érthetően fülig érő szájjal fogadták, a németek azonban keserűen vették tudomásul a hírt.

A magyar labdarúgók, leendő csapattársak kitörő lelkesedéssel reagáltak az Instagramon, a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik mellett többek között Gulácsi Péter, Loic Nego és Németh Krisztián is kifejezte örömét.

Az egyik szurkoló így fogalmazott: „Németként vérzik a szívem, de ez a helyes döntés!”, míg más azt írta: „Veszteség Németországnak!” egy hölgy pedig kommentjében megerősítette: „A szívből hozott döntések a jó döntések, még ha hosszútávon szívesebben láttalak volna német színekben!”

Az utóbbi időkben valóságos mélyrepülést hajt végre a német válogatott a Löw-korszak után, Hansi Flick után Julian Nagelsmann sem találja a helyes irányt a karmesteri pálcával a kezében. A csapnivaló játékot bemutató válogatott ennek ismeretében egy meglehetősen kritikus német szurkoló úgy vélte: „Ez a helyes döntés. A német válogatottnál csak kockákat dobálnak... Sok sikert az Eb-n!”

Fotó: Instagram/Dárdai Márton

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugovics tibusz
2024. január 24. 14:17 Szerkesztve
Mondhatnám, hogy én is a magyar válogatottat választom, de ez pont fordítva működik, majd a kapitány dönti el, hogy kit hív be a keretbe, nem a Dárdai gyerek. Neki majd akkor lesz miről döntenie, ha hívják ide is meg oda is, egyelőre sehová nem hívják.
oberennsinnen49
2024. január 23. 14:56
Ez ellen az aberrált egyeduralommal - régebben Videoton, ma Ferencváros - ellen egy csapat, klub veheti fel a versenyt, Újpest, de: Újpesti Dózsa Torna Egylet - ezzel az arccal, Újpest, kerületi csapatként, de a Kárpát-medence magyar futballkedvelőiért. Pontosan, mint az Újpesti Dózsa volt évtizedeken keresztül... Ez - és csakis ez! - a megoldás az aberrált zöld méreg ellen - (ami nem a zöld klub rajongóinak hibája).
oberennsinnen49
2024. január 23. 14:55
Ez jó hír, de a háznk táján, ha nem teszünk rendet, akkor szép lassan minden elenyészik, elfogy. Ha a lilák - a szurkolótáboruk követelésére - ezt nem lépik meg minél hamarabb, az óra ketyeg, a Dózsa-legendák és a hírnév feledésbe merül - akkor a zöld rombolás/átverés tovább folytatódik, végképp tönkretéve a magyar futballt. Ha nem lép Újpest, és nem veszi fel újra a legendás Dózsa elnevezést és nem szerez keresztül szponzorokat, akkor az Újpest rövidesen egy lesz a budapesti kerületi csapatok közül, az új Budafok, III. ker., stb. Ide süllyed a lila csapat, amely a 60-70-es években tönkreverte fél Európát. Újpestiek, ne engedjétek! DTE, a még élő legendákat a felügyelő bizottságba, és minden csak az ő jóvá hagyásukkal és akik Törőt önzetlenül segítették, nekik is legyen szavuk... Rajczi Pétert ügyvezetőnek, és egy megfelelő technikai igazgatót, magyar fiatalokkal, akiket mentálisan újpestivé fejleszteni.
zsolt196969
2024. január 23. 14:28
Ez nagyon jó hír
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!