Újabb pofon, csak a hetedik helyért játszhatunk a vb-n

2024. február 15. 14:44

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott Szerbiától a dohai vizes világbajnokság 5–8. helyért sorra kerülő helyosztóján, így már csak maximum a hetedik lehet a tornán.

2024. február 15. 14:44
null

Nem sikerült feledtetni a keddi negyeddöntőben a franciáktól elszenvedett vereséget. Zalánkiék a Szerbia elleni helyosztón csak az első gólnál vezettek, onnantól futottak az eredmény után a katari világbajnokságon. Már az első negyedben rendesen meglépett déli szomszédunk, amely akkor 5–2-re vezetett. Aztán sikerült visszazárkóznunk rájuk, sokszor volt döntetlen az állás, a nagyszünetben 7–7, de mindig a délszlávoknál volt az előny. 

A záró nyolc percre, 9–8-as szerb vezetésnél, visszatért Vogel Soma a kapuba, ám ez sem segített, Drasovics gyorsan felavatta közelről. A vége előtt azért élt még a remény, hogy összejöhet az egyenlítés. Labdaszerzés után Vigvári Vince indult meg és lőtte ki a bal alsót, a szerbek pedig fórt hibáztak.

Másfél perccel a vége előtt a döntetlenért támadtak a magyarok, Manhercz Krisztián óriási gólt lőtt, de közben a bírók pechünkre már kontrát fújtak. 

A szerbek amennyi időt lehetett, azt elhasználták, 14 másodperce maradt a magyar együttesnek, Varga Zsolt időkérése után Vogel is felment, a végén pedig rá jött ki a figura, de ő a kapusba húzta a labdát, így maradt nekünk az újabb szomorkodás.

A magyar válogatott 2022-ben, hazai környezetben is a hetedik helyért ugrott vízbe legutóbb, akkor legyőzte a montenegróiakat, és most is ellenük zárja szombaton a világbajnokságot.
 

Vizes világbajnokság, férfi vízilabdatorna, az 5-8. helyért: Szerbia-Magyarország 11–10 (5–2, 2–5, 2–1, 2–2)

Gólszerzők: S. Rasovics 3, Drasovics 2, Lazics, Vucinics, P. Jaksics, Randelovics, Vico, Lukics 1-1, illetve Zalánki 3, Varga Dénes 2, Kovács P., Nagy Á., Német, Jansik, Vigvári Vince 1-1.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. február 15. 19:42
Miért lenne pofon? Olimpiára kijutottunk már tavaly szeptemberben. Ugyan mindegy már, hogy fél évvel olimpia előtt, 5. vagy 8. ..
pollip
2024. február 15. 18:40
Kemény Dénes szerint is belefér, az olimpia fontosabb. A játékosok ki vannak zsigerelve, tavaly decemberben eb, most vb, nyáron olimpia. Régen ritkábban voltak világversenyek, ezért jobban fel lehetett készülni. Sok jó csapat nem jutott be a legjobb négybe!
bagoly-29
2024. február 15. 16:24
Jó ez így. Varga Zs legalább kitudja hagyni a lazsálókat, edzői utasításokat be nem tartókat az olimpiára készülő csapatból! Szerencsére van kivel pótolni őket.
papalimapapa
2024. február 15. 15:08
Semmi baj fiúk! Annál élesebbek lesztek az olimpián!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!