A világbajnok Romário hadat üzent: nem hagyja rohadni a brazil focit

2024. március 22. 13:22

A jelentések alapján elképesztő méretet öltött a bundázás a dél-amerikai országban.

2024. március 22. 13:22

Fotó: Elmer Magallanes/Dubai Globe Soccer Awards/AFP

Egészen megdöbbentő adatok láttak napvilágot a brazil labdarúgás kapcsán: az országban lejátszott mérkőzésekkel kapcsolatban 2023-ban 109 alkalommal vetődött fel a befolyásolás gyanúja. Ez a szám világszinten is messze a legkirívóbb, nem véletlen, hogy a korábbi világbajnok, a jelenleg szenátorként dolgozó Romário hadat üzent a bűnösök ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egykori klasszis támadó új vizsgálóbizottság létrehozására kérte a szenátust, azaz a brazil kongresszus felsőházát, amelynek referenciaként kell használnia a SportRadar nevű technológiai vállalat nemrégiben közzétett jelentését. Ebben kiemelik, hogy a Brazíliában játszott mérkőzések közül összesen 109 gyanús feltételezhető befolyásolás, vagyis bundázás miatt. A nemzeti hős szerint itt az ideje megtisztítani az ország labdarúgását.

A labdarúgás szerelmeseiként nem maradhatunk közömbösek. Ez a sport túlmutat a pályákon és a szurkolókon, szimbolikus és gazdasági érték hazánk számára.

Munkahelyek ezrei múlnak rajta” – fogalmazott beadványában a brazil források szerint az új vizsgálatot kezdeményező Romário.

Egy korábbi esetben végzett nyomozás még folyamatban van, de a közép-brazíliai Goiás állam szövetségi minisztériuma már 26 személy, köztük játékosok, üzletemberek és klubvezetők ellen emelt vádat.

Az ügyészek szerint az első két osztály játékosai akár 20 ezer dollárt is kaphatnak a bűnszervezetektől, hogy befolyásoljanak bizonyos eredményeket, adott esetben a sárga lapok vagy a tizenegyesek számát.

Az ügyben már több labdarúgó játékjogát felfüggesztették a rendszerben való részvétel miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2024. március 23. 16:48
Ajjaj ! Nem lesz az olyan egyszerű ! Egyszer csak robban az automobil inditaskor…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!