Marco Rossi alaposan meglepte az egyik újoncát

2024. március 14. 10:31

Az utóbbi időben remek formába lendült labdarúgó a televízióból tudta meg, hogy kerettag lett.

2024. március 14. 10:31
null

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert 

***

Többször kapott már meghívót, és került a mérkőzésre nevezett keretbe is Tóth Balázs. A Fehérvár FC kapusa ezúttal azonban nem számított meghívóra annak ellenére, hogy decemberben a hónap játékosának választották az NB I-ben, decemberben és februárban pedig ő mutatta be a hónap védését.

„Több mint egy éve kaptam utoljára válogatott meghívót és bevallom, most nem is számítottam rá, legutóbb ugyanis a kerethirdetés előtt egy órával sms-ben értesítettek a szövetségtől arról, hogy Marco Rossi meghívott a keretbe. Ezúttal azonban 

a hivatalos kerethirdetés előtt néhány perccel kaptam csak sms-t, amit viszont nem vettem észre, így úgy ültem le a tv elé, hogy nem számítottam arra, hogy az én nevem is szerepelni fog a keretben. 

Nem is tudom elmondani, mennyire meglepődtem, amikor aztán bemondták az én nevemet is” – mesélte klubja honlapjának.

A 26 esztendős Tóth Balázs pályára ugyan még nem léphetett a válogatottban, de 2021 márciusában három vb-selejtezőn, 2022 októberében pedig két felkészülési mérkőzésen leülhetett a kispadra. A Puskás Akadémia korábbi kapusa köszönetet mondott a székesfehérvári játékostársaknak és a szakmai stábnak, s elmondta, mit jelent számára a válogatott kerettagság.

„Hatalmas motiváció számomra az, hogy újra válogatott kerettag lehetek. Úgy gondolom, egy játékos karrierjének a csúcsa az, amikor ott lehet a nemzeti csapatban, amikor a saját országának a címeres mezét viselheti. A válogatott összetartásán is a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni azért, hogy méltó legyek arra a bizalomra, amit Marco Rossitól ismét megkaptam.”

Az egyszeres U21-es válogatott Tóth Balázs a szezonban 22 mérkőzésen védett a Fehérvár FC-ben, 29 gólt kapott, 8-szor érintetlen maradt a hálója. A felnőttválogatottba Szappanos Péter (Paks) helyére került be Dibusz Dénes (Ferencváros) és Gulácsi Péter (Lipcse) mellé. A nyári Európa-bajnokságra hangolódó nemzeti csapatunk két felkészülési mérkőzést játszik márciusban: 22-én Törökország, 26-án Koszovó lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:01
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­­n­­y­o­­k­ ­­v­­­á­­r­­n­­a­­­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!