Nagyobb a baj, mint gondolták Szilágyi Áron drámai sérülése után

2024. március 28. 15:00

A háromszoros olimpiai bajnok combsérülése miatt komoly az aggodalom a Vasasnál és a válogatottnál, továbbra sem tudni, mikor állhat újra edzésbe a magyar vívólegenda.

2024. március 28. 15:00

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

 

Még a múlt hét végén, a budapesti Zarándi Csaba kardcsapat-világkupán sérült meg Szilágyi Áron. A németek elleni bronzmérkőzésen a háromszoros olimpiai bajnok kezdett, 3-1-re vezetett, de meghúzódott a combizma, leült a pást szélére, pár percig ápolták, majd jelezte, hogy kész, ennyi volt, nem tudja folytatni, s cserét kért. A viadal után elmondta: izomhúzódásról van szó, már a bemelegítésnél sem volt rendben a combhajlítója, majd egy rossz mozdulatnál meghúzódott és nem akart kockáztatni egy komolyabb sérülést. Sajnos úgy tűnik, mégsem egy kis húzódásról van szó, lehet, nagyobb a baj, mint azt elsőre gondolták.

A világklasszis magyar vívó hétfőn a Sportkórházban kezdte a napot, ahol megállapították, hogy vérömleny keletkezett a combjában, ami miatt pontosan nem lehet látni a bajt, meg kell várni, hogy visszahúzódjon az ömleny. Egyelőre tehát nem tudni, mennyit kell kihagynia Szilágyinak, jelenleg az egész sportág azért izgul, hogy ne kerüljön veszélybe az olimpiai szereplése – írja az Origo.

SZILÁGYI Áron
A sérült Szilágyi Áront ápolják a Zarándi Csaba férfi kard csapat világkupaverseny bronzmérkőzésén a budapesti BOK Csarnokban 2024. március 24-én - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az 1964-ben Tokióban ötkarikás egyéni bajnok Pézsa Tibor szerint óriási katasztrófa lenne, ha Szilágyi nem indulhatna a párizsi olimpián, de bízik abban, hogy a Vasas klasszisa mihamarabb felépül.

„Szilágyi esetleges párizsi távolmaradása katasztrófa lenne kardválogatottunk számára, hiszen ő olyan élembere a válogatottnak, akit képtelenség más magyar kardvívóval helyettesíteni”

 – idézte a Bors a 88 éves olimpiai és világbajnokot.

Egyébként a magyar válogatott végül nem tudta megszerezni a bronzérmet, a negyedik helyen végzett a budapesti vk-versenyen.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medici
2024. március 28. 16:00
"ő olyan élembere a válogatottnak, akit képtelenség más magyar kardvívóval helyettesíteni” Semmi gond, honosítani kell a Szabadság-téren éldegélő gringót, ő majd beáll helyette. A múltkor már úgy is jól összemelegedtek.
balbako_
2024. március 28. 15:14
Remélem nem lesz komolyabb következménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!