Szívszorító vallomást tett Suhajda Szilárd özvegye

2024. március 27. 14:10

„Meg kellett mondani Somának, hogy nem jön haza az apukája” – emlékezett vissza arra a napra Legindi Tímea.

2024. március 27. 14:10

Nyitókép: RTL

Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége férje elveszítése óta első alkalommal adott interjút a Fókusznak. Suhajda Szilárd március 23-án indult útnak Nepál felé.

Nem lehet pontosan tudni, hogy mi történhetett Suhajda Szilárddal a csúcstámadás napján. Amennyiben működött volna a GPS-jeladó, meg lehetett volna állapítani hol és milyen sebességgel halad, így viszont csak feltevések vannak.

Azt gondolom, hogy ő magashegyi beteg lett.

Olyan gyorsan, hogy nem ismerte fel azt a pontot, amit mindvégig az gondoltunk, hogy fel fog ismerni, hogy neki vissza kell fordulnia. Inkább azt szeretném hinni, hogy hallucinált, és azt gondolta, hogy egy virágos mezőn sétál” – árulta el Legindi Tímea.

Timi aggódó feleségként és az expedíció sajtósaként kettős szerepben ült a kamerák kereszttüzében számítógép előtt. Nem volt könnyű szétválasztani a kettőt, de ő úgy érzi, ezt meg tudta tenni.

De a hírt nemcsak neki kellett feldolgoznia, hanem kisfiuknak is el kellett mondani.

Ebben pedig a nulladik perctől egy pszichológus hölgy segít nekik, mesélte.

„Őt fel tudtam hívni, mielőtt Soma hazajött, hogy ezt hogyan kell elmondani egy ötéves kisfiúnak. Kicsit zombi üzemmódban lejegyzeteltem, amit mondott, teljesen bugyuta módon egy füzetbe” – emlékezett vissza Tímea.

Ki kellett tenni egy képet Szilárdról és a képnél kellett elmondani. Meg kellett mondani Somának, hogy nem jön haza az apukája”

– emlékszik vissza arra a napra.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
minona
2024. március 29. 21:25
Arról miért nem beszél soha, hogy annak az esélye, hogy megmássza az Everestet palack és serpa nélkül, az esélye a nullához közelített? Páran próbálkoztak vele korábban, és a nagyon nagy részük odaveszett. A K2 megmászása is tele volt ellentmondással, nem voltak fotók egy hétig, stb., fura sztori volt az is. A feleség amúgy teljesen érzelemmentes, hárít mindent felelősséget, menekül. Közgazdász, jól kiszámolhatta mennyi haszonnal jár egy Everest mászás, nem? Nekem az rettenet durván hangzik, hogy elgondolkodna azon, hogy a végtag nélküli férjét inkább otthagyná a hegyen, mintsem lehozta volna. Az olyan ember ugye nem járt volna már haszonnal.
pinajanyikorogna
2024. március 27. 20:28
Szép nő, kár lenne parlagon hagyni
kampman
2024. március 27. 19:27
Az utolsó beszélgetésükben lényegében felkergette a csúcsra a már lihegni is alig bíró férjét. Remélem az életbiztosítás jól fizetett.
Dunhill67
2024. március 27. 18:47
minden emberi élet "idő előtti" elmúlása tragédia...a szomorúbb az,hogy nagy valószínűséggel az anyuka majd úgy adja elő a kissrácnak (majd ha idősebb,értelmesebb lesz),hogy apuka egy hős volt....pedig csak egy felelőtlen,önző alak,aki a hobbija miatt félárvává tette a gyermekét és özveggyé a feleségét....nincs az az Isten,amiért én elhagynám a családomat,még a hobbim kedvéért sem (magánvélemény)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!