Szoboszlai Dominik a világ legértékesebb játékosai közé került – ez kevesebb mint 30 labdarúgónak sikerült a világon!

2024. március 05. 12:38

A CIES, a Football Benchmark és a Transfermarkt adatai szerint is a legjobbak közé emelkedett a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

2024. március 05. 12:38
Szoboszlai Dominik, a győztes Liverpool FC labdarúgója a Carabao Cup 2023/2024-es kiírásának döntőjét követően a trófeával ünnapal

Újabb rangsorban ért a legjobbak közé Szoboszlai Dominik, aki egymás után ostromolja a csúcsokat a különböző, szakmai és marketing szempontokból sem elhanyagolható összeállításokban.

Néhány hete már beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya egészen illusztris társaságba került a Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) listáján. A szervezet kigyűjtötte a világ száz, legmagasabb becsült átigazolási értékekkel rendelkező játékosát: az első helyen a Real Madrid múlt nyáron szerződtetett angol válogatott középpályása, Jude Bellingham áll, a legjobb magyar játékos, Szoboszlai Dominik az előkelő 13. helyet foglalja el.

Arról is írtunk korábban, hogy a magyar középpályás a Premier League összeállításában az előkelő ötödik helyen szerepel a leggyorsabb futballisták rangsorában. A liverpooli 8-as rendre lenyűgözi az adatelemzőket robbanékonyságával, dinamikájával és futómennyiségével.

A legfrissebb kimutatás alapja pedig a CIES, az átigazolási tekintetében mértékadó Transfermarkt és a labdarúgást adatelemzői szempontok alapján értékelő Football Benchmark elemzése, amely összesítette a játékosok piaci értékeit. Eszerint a dobogón a Manchester City norvég támadója, Erling Haaland, majd két Real Madrid-játékos, az angol Jude Bellingham és a brazil Vinícius Junior végzett.

A január óta sérülésekkel bajlódó, de a hétvégi bajnokin a hajrára már becserélt Szoboszlai Dominik összesítésben a 29. helyen zárt.

Mivel a listán hemzsegnek a City és a Real sztárjai, ezért óriási elismerés, hogy az uruguayi Darwin Nunezzel képviselhetik a Liverpoolt.

A Vörösöknél 29 tétmeccsen öt gólnál és négy gólpassznál tartó magyar a Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) listáján végzett a legelőkelőbb helyen, ott az élő szerződésből hátralévő időt is figyelembe vették az értékek kalkulálásakor, a Football Benchmarknál a 28., a Transfermarkton pedig a 33. lett.

Már 23 évesen olyan világbajnok sztárokkal szerepel egy lapon, mint a francia Kylian Mbappé, az argentin Lautaro Martínez, illetve az angol csatárcsillag Harry Kane.

Fotó: Instagram/Szoboszlai Dominik

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. március 05. 16:28
Aranyos gyerek!
Reszelő Aladár
2024. március 05. 13:55
És még hol a vége. Ha így fejlődik, akkor bekopoghat az Aranylabdáért, de persze ahhoz még sok melót kell elvégezni.
2xli
2024. március 05. 12:43
Hajrá Dominik! Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!